İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ev Toplantılarına Dikkat

“Ermeni Patriği/Patrikliği evlerde kilise grupları oluşturuyor…”

“Bu veya şu bayana Ermeni Patriği/Patrikliği İncil vaaz etme yetkisi verdi…”

“Ermeni Patriği/Patrikliği evlerdeki dua gruplarını onayladı…”

CEMAATİMİZİN SEVGİLİ VE DEĞERLİ ÜYELERİ,

Bu gibi söylentiler bazıları tarafından kasten yayılmaktadır, kesinlikle bu gibi yalan ve kasıtlı haberlere itibar etmeyiniz, inanmayınız. Türkiye Ermenileri Patrikliği hakkındaki güvenilir haber kaynağınız kiliselerimizde ücretsiz olarak dağıtılan LRAPER KİLİSE BÜLTENİ’dir. Bu bülteni alınız, aile üyelerinizle paylaşınız ve cemaatteki çevrenize dağıtınız.

Hristiyanlığın ilk 400-450 yıllarında, dinimizin ve inanç kültürümüzün ev kiliselerindeki toplantılar vasıtasıyla yayılmış olduğu doğrudur. Ancak, Hristiyanlığın kabul görmesiyle kilise binalarının inşa edildiği her yerde, ev kilise grupları işlevlerini yitirmişlerdir. Bugün din görevlilerimizin evlerde ibadet yönettiği yerler, ibadethanelerimizin çeşitli nedenlerle kapalı olduğu yerleşim merkezlerinde bulunmaktadır. Kilise binası bulunan yerlerde ise böyle bir şey sözkonusu değildir.

İstanbul’da 38 kilise binamız ve bunların çoğunun bitişiğinde salonlarımız veya büyükçe toplantı odalarımız mevcuttur. Her türlü ruhani ayin, ruhani toplantı, İncil dersi; dua, ilahi ve ayin provaları; vaftizler, dini nikahlar, cenaze törenleri, hokehankistler, vaazlar ve diğer dini törenler ibadete ve dini hizmetlere ayırılmış olan bu mekanlarda yapılmalıdır.

Episkoposlar, rahipler, papazlar ve rahibeler dışında kiliselerimizde vaaz etme ve öğretme yetkisi verilen hiç kimse yoktur. Hiçbir sivil bayana kilisede veya kilise dışında dini tören düzenleme veya vaaz etme yetkisi verilmemiştir.

İnananların evlerde bir araya geldiklerinde sohbet etmelerine, hatta Kutsal Kitap hakkında konuşmalarına veya dinledikleri son vaazı birbirlerine anlatmalarına elbette ki hiç kimse karışamaz, böyle bir şey için herhangi bir kimseden izin almaya gerek yoktur.

Ancak Ermeni veya Ermeni olmayan hiçbir hanımefendiye veya beyefendiye de ev toplantılarında cemaat üyelerimizin “tövbe etmelerini sağlamak”, “tövbeye getirmek”, “İncil öğretmek”, “hastalara el koyarak şifa duaları etmek”, “vaftiz etmek” gibi yetkiler verilmemiştir. Bu iddialarda bulunanlara kesinlikle rağbet etmeyiniz, inanmayınız; kimliklerini, ehliyetlerini, yetkilerini sorgulayınız, sınayınız, özellikle Patriğimizin veya Patrikliğimizin adını verdiklerinde derhal (0212) 517-0970 veya 517-0971 numaralı telefonu arayarak Patrikliğimizi haberdar ediniz.

Feriköy, Gedikpaşa, Kumkapı, Kadıköy, Narlıkapı, Bakırköy, Kınalıada kiliselerimizde rahip ve papazlarımız haftaiçi düzenledikleri ruhani sohbetlerde sorularınızı cevaplamaktadırlar. Kilisenizin öğretilerini ancak onlardan öğrenebilirsiniz.

Önemle dikkatinize bir kez daha sunuyoruz.

ERMENİ PATRİKLİĞİ

Yorumlar kapatıldı.