İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PUTİN DAĞLIK KARABAĞ SORUNUNU `OLDUKÇA KARMAŞIK´ OLARAK NİTELENDİRDİ

Dün Astana’da yaklaşık 2 saat süren, Koçaryan-Aliyen buluşması gerçekleşti. Başkanların buluştuğu ilk 15 dakikada, AGİK Minsk Grubu eşbaşkanları Yuri Merzlyakov, Stiven Mann ve Anri Jakolen de hazır bulundular. Müzakerelerin tamamlanması sonrasında Koçaryan-Aliyev buluşması Rusya devlet başkanının aracılığıyla devam etti. Üç başkanlı buluşmanın gerçekleşmesi öncesinde, 3 devlet başkanı basın için kısa açıklamalarda bulundular.

Vladimir Putin, Dağlık Karabağ sorununda bütün zorluklara rağmen müzakerelerin devamının önemli olduğunu ifade etti ve “hepimiz de sorunun had safhada karmaşık olduğunun bilincindeyiz” dedi. Ermenistan ve Azerbaycan başkanlarının, şahsi temaslarının devam ettiğini, bu temaslar olmaksızın, soruna çözüm yolu bulma arayışının imkansız olduğunu kaydetti.

Robert Koçaryan, buluşmanın İlham Aliyev’le olan üçüncü buluşması olduğunu, birincinin tanıma, ikinci buluşmanın baharda Varşova’da yapıldığını ve daha sonra Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının buluşmalarının başladığını söyledi. Koçaryan “Eğer gazetecilerbizi yanlız bırakırsa, müzakere sonuçlarını daha ayrıntılı söylerim” diyerek sözlerini sürdürdü.

İlham Aliyev ise yaptışı açıklamada; “Rusya, komşumuz ve AGİK Minsk grubu eşbaşkanı ülke olarak”Ermeni-Azeri, Karabağ sorununun çözümlenmesi meselesinde çok önemli rol oynadığını vurguladı ve müzakereleri faydalı olması yönünde umutlarını ifade etti.

Tatul Akobyan. Astana

Yorumlar kapatıldı.