İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rum Vatandaşıma Dokunma!

BİA (Paris) – Avrupa’nın birçok ülkesinde yabancı kökenli göçmenleri hedef alan ırkçı ve ayrımcı tutumlara karşı hayata geçirilen “Arkadaşıma Dokunma” kampanyalarının bir benzeri, Türkiye’deki gayrımüslim vatandaşlara yönelik reaksiyoner tutumları karşılamak amacıyla başlatıldı.

Avrupa Birliği (AB) Genişleme Uzmanı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Cengiz Aktar’ın kaleme aldığı kampanya metni şöyle:

Bizim ayrımız gayrımız yok

Rum Vatandaşıma Dokunma

Ermeni, Keldani, Musevi, Süryani vatandaşıma da dokunma. Gayrımüslim azınlıklar diye adlandırılan vatandaşlarımız bu toprakların has insanlarıdırlar ve her Türk gibi insanca yaşama hakları vardır.

Eğer mesele tarihse, coğrafyaysa, bir çoğumuzun dedesi çok uzaklarda yaşarken onlar buradaydılar. Eğer mesele dinse, İbrahim, Musa ve İsa Peygamberlerimizin çocukları tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi son dinin koruması altındadır. Ama eğer mesele dışlayıcı ve hırçın bir milliyetçilik ise ben bu mecrada ve bu macerada yokum. Zira bizim ayrımız gayrımız yok.

Demirel’in deseni

Paris’te yaşayan sanatçı Selçuk Demirel tarafından deseni çizilen kampanyayı imzalarıyla desteklemek isteyenlerin, boş da olsa fundaonko@yahoo.com adresine bir mail göndermesi yeterli olacak.
(YS/EÜ)

Yorumlar kapatıldı.