İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Maalesef teröristler hep Müslüman”

Özdemir İNCE

“Kesinlikle bütün Müslümanlar terörist değil, ancak büyük bir üzüntüyle dünyadaki teröristlerin çoğunluğunun Müslüman olduğunu söyleyebiliriz.

Osetya’da öğrencileri kaçıranlar Müslüman. Nepalli aşçı ve işçileri öldürenler de. Sudan’ın Darfur bölgesinde kadınlara tecavüz edip öldürenler de Müslüman. Riyad ve Hubar’daki sivil yerleşim birimlerini havaya uçuranlar Müslüman. Fransız gazetecileri kaçıranlar Müslüman. Bir hafta önce iki Rus uçağını düşürenler ise iki kadın Müslüman. Bin Ladin ve El Havsi Müslüman. Geçen on yıl içinde dünyanın çeşitli bölgelerinde otobüslere, okullara,evlere ve binalara karşı intihar eylemi gerçekleştirenlerin ekseriyeti Müslüman. Bu kötü sicil bize kendimiz, toplumumuz ve kültürümüzle ilgili bir şeyler söylemiyor mu?”

“Bu tablo, utanç verici bir tablodur. İnkâr etmek ve meşrulaştırmak yerine öncelikle bu tablonun doğru olduğunu kabul etmeliyiz. Masumiyetimizi iddia ederek makaleler ve nutuklar döktürmemeliyiz. Bu hastalığa çözüm bulmamız için önce hasta olduğumuzu kabul etmeliyiz çünkü. İyileşmenin ilk adımı gerçeği kabullenmek, ikinci adımı çirkin kültürün ürünleri oldukları için terörist evlatlarımızın peşine düşmek.”

“Televizyon şeyhi Yusuf el Kardavi’nin ‘Irak’ta Amerikalı sivillerin öldürülmesine açıkça fetva veriyorum’ yollu ifadelerini dinleyiniz. Bir din adamının sivillerin öldürülmesini teşvik ettiğini tasavvur edin. Kâfir Britanya Birleşik Krallığı’nda İngiliz emniyetinin korumasında iki kızının eğitim gördüğü bir zamanda, küçük çocukları, sivillerin öldürülmesini teşvik eden bir âlim. Bir baba olarak çalışmak için geldiği Irak’ta boğazlanan Berg’ün annesiyle nasıl yüzleşecek acaba? İslam’ı kan dinine çevirirken rahmet ve hoşgörü dini olduğunu bizlere söylediğinde onu nasıl doğrulayacağız?”

“Yeni Müslümanlar sebebiyle İslam haksızlığa uğradı. Oysa bunlardan uzak bir din İslam. Metinlerde ağaçların kesilmesini yasaklamakta ve öldürmeyi en büyük suç saymakta. Karıncanın ezilmesini bile kınamakta, kedinin susuzluğunu gidereni ödüllendirmekte. Bu tekfir cemaatleri, yöntem ve eğitmenleri ortaya çıkmadan önce bildiğimiz İslam buydu. Siyasi cemaat düşünceleri, dinlerini ve akıllarını bozdu.”

“Hiç şüphesiz okuldaki öğrencileri rehin tutanların, gazetecileri kaçıranların, sivilleri öldürenlerin, acılarının boyutu ne olursa olsun eylemlerinin İslam’a dayandırılması bizleri onurlandırmıyor. Onlar İslam’a zarar veren, çirkinleştirenlerin ta kendileri.”

“Bugün saygınlığımızı ancak dünyadaki terörist eylemlerin ekseriyetinin Müslümanlar eliyle gerçekleştirildiğini kabul ettikten sonra temize çıkabiliriz. Bu iğrenç suçları işleyen gençlerimizi islah etmemiz ise, Mimberde insanların evlatlarını savaşlara, kendi evlatlarını Avrupa ve Amerikan okullarına gönderen devrimcilere dönüşen din bilginlerimizin zihniyetine çözüm bulunmasıyla mümkün olur ancak.” (Şark ül Evsat , 04.09.04)

***

Her zamanki gibi bana ana-avrat küfretmek isteyenlere üzücü bir haberim var: Bu yazının yazarı ben değilim. Cümlelerin tırnak işareti (“…..”) arasında olması onları uyarabilirdi ama onların böyle dil inceliklerinden haberleri yoktur.

Yazının yazarı Londra’da Arapça yayımlanan Şark ül Evsat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Elraşid. Yazıyı, Türkçesini yayınlayan Radikal’den (07.09.04) aktardım.

***

Bu terörist Müslümanlarla ABD ve Rusya’dan önce Müslümanlar uğraşmak zorundadır. Ama nasıl? Elbette AKP ve hükümeti, Başbakan R.T.Erdoğan gibi değil! “Teröre bulaşan Müslüman olamaz!” gibi “Terörün dini ve milliyeti olamaz!” gibi içi boş savunmalarla değil.

Yazarın dediği gibi ilkin gerçekleri kabul ederek.

AKP parti ve hükümet olarak İslamcı terör konusunda iyi sınav vermedi. Neredeyse terörü temize çıkarmak isteyen, teröristlere zaman zaman alkış tutan İslamcı medya da öyle.

Ailesinin karnını doyurmak için Irak’ta ter döken Türk emekçilerin öldürülmelerine bile seyirci kaldılar.

Müslüman dünyada sonunda kafası işleyen biri çıktı ve yol gösterdi. Abdurrahman Elraşid’in söyledikleri ciddiye alınmazsa İslam’a da, Müslümanlara da çok yazık olur!

Yorumlar kapatıldı.