İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SERGİYE BİRÇOK YENİ FİRMA KATILIYOR

Ermenistan ve bir dizi ülkeden, 170 ticaret ve sanayi firmasının katıldığı, bölgesel düzeyde dördüncüsü düzenlenen Armenia Expo-2004 sergisi dün Erivan’da açıldı.

Sanayi, inşaat, bilgisayar teknolojisi, matbaa makineleri, içecekler, gıda ve yabancı firmalar 6 ayrı bölümünden oluşan sergide, İran, Almanya ve Belarusya firmaları toplu halde, rusya, Suriye vd. ülkelerin firmalarıysa müstakil sergi bölümlerinde yer aldılar.

Sergide yeni firmalar da yer almaktaydı. Bunlar özellikle son 2-3 yıl içinde faaliyete geçen firmalardır. Bunlardan 2003 yılı Ocağında kurulan ve günlük 12 ton toz şeker üreten “Sevan Şeker Fabrikası”nı sayabiliriz. Fabrika Ermenistan’ın şeker talebinin %3’ünü karşılıyor olmakla beraber, bu ürünün tamamen ithal ediliyor olması dikkate alındığında önem kazanmakta. 2000 yılından itibaren polimer dara kapları imal eden “SSO Plast” firmasıysa üretiminin yarısını ihraç etmekte. Segide yer alan “Bahags” firmasının yoğurtları ve “Pusho” kaymakları, “Kach Mano” firmasının hemen tamamı ihraç edilen kurutulmuş meyveleri ve daha birçok ürünler anılmaya değer…

Sergi bu alanda uzmanlaşan “Logos expo center” tarafından organize edilm’; olup 13 Eyl]le kadar devam edecek, sergi çerçevesinde yurtdışı biznıs günleri tertip edilecektir. Bunlardan ilki ABD’ye yönelik diğerleriyse Çin ve Rusya’yla ilgili olacaktır.

Ara Martirosyan/kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.