İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Verheugen azınlık temsilcileriyle görüştü

9 Eylül 2004— Görüşmeye, Patrikhane Başkatibi Filadepfias, Türkiye Musevi Hahambaşısı İshak Haleva, Vatikan’ın Türkiye Temsilcisi George Marovich, Latin Katolik Cemaati Temsilcisi Louis Pelatre, Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ ve Ermeni Ortadoks Cemaati Temsilcisi Kirkor Damatyan’ın aralarında bulundu 16 dini lider katıldı.

Verheugen, Hyatt Regency Otel’de, işçi ve işveren temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.

Verheugen burada, Fener Rum Patrikanesi Başkatibi Filadepfias ile Basın Sözcüsü Dositeos tarafından karşılandı.

Günter Verheugen, daha sonra patrikhanenin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi’ni gezdi. Gazetecilerin alınmadığı gezinin ardından Verheugen’in, patrikhanede azınlıkların dini temsilcileriyle bir araya geldiği öğrenildi.

Görüşmeye, Patrikhane Başkatibi Filadepfias, Türkiye Musevi Hahambaşısı İshak Haleva, Vatikan’ın Türkiye Temsilcisi George Marovich, Latin Katolik Cemaati Temsilcisi Louis Pelatre, Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ ve Ermeni Ortadoks Cemaati Temsilcisi Kirkor Damatyan’ın aralarında bulundu 16 dini lider katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hahambaşı Haleva kendilerine “Türkiye’de dini azınlıklar konusunda yapılanların yeterliliğinin sorulduğunu söyledi. İshak Haleva bu konuda herhangi bir problem yaşamadıklarını dile getirdiklerini aktardı. Toplantıda, ruhban okulunun açılması ve dini azınlıkların menkullerinin geri alımı eksiklikler arasında gösterildi.

Yorumlar kapatıldı.