İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

5 FESTİVAL BELKİ DE YETERLİ DEĞİL

3 ay içinde 3 festival. Önümüzdeki 2 ay içinde de 2 uluslararası festival daha öngörülmekte. Ermenistan Kültür Bakanlığı, Sanat ve Halk Yaratıcılıkları Ks. Sorumlusu Razmik Abrahamyan’a göre 5 festival belki de yeterli değil.

“Altın Kaysısı”, “Bir millet, bir küştür”, “Nar tanesi” festivallerini artık istikrara kavuşmuş sayabiliriz. Şimdi amacımız “Armmono” ve “Hayfest” uluslararası festivallerine destek olmak diyerek vurguladı R. Abrahamyan.

“Altin Kayısı”ya 100’den fazla, “Bir millet bir kültür” festivaline 1000’nden fazla, “Nar tanesi” çocuk-gençlik festivali yerel düzeyde gerçekleştirilmekle beraber organizatörler önümüzdeki yıl yurt dışından da katılım olacağını vurgulamaktalar.

“Bir millet, bir kültür” festivalinin amacı, Ermenistan-Diaspora bağlarının güçlendirilmesidir ve Daiaspora’dan amatör gruplarlar katılmakla beraber, “Armonno” ve “Hayfest” uluslararası düzeyde ciddi festivaller olmaya adaylar. Her iki festival de ikinci kez gerçekleştirilecektir. 14 ülkeden 29 bireysel temsille 30 aktörün katılacağı “Armonno” Festivali 14-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Festival organizatörü Mariam Gazaryan, bu yıl oyuncuların seçiminde daha titiz davranıldı. “Hayfest” ise Ekim ayında düzenlenecek.

R. Abrahamyan, Festivallerin Tiyatro ve Sinema sanatlarının gelişimine ve karşılıklı tanışıklıkların kurulmasını sağladığını ifade ederken vatandaşlar her bir festivalin ayrı bir hava oluşturduğunu ve farklı milletlerin kültürlerinin diyaloğuna destek olduğuna inanmaktalar.

Arevik Badalyan

Yorumlar kapatıldı.