İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhane önünde olaylı protesto

5 Eylül 2004 — Güvenlik güçlerine taş atan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesiyle göstericilerin bir kısmı ara sokaklara kaçarak, bir kısımda bir süre daha olay yerinde bekledikten sonra dağıldı.

Balat’ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Patrikhane’nin Türkiye’de yürüttüğü çalışmaları ve yabancıların toprak edinmesini protesto etti. Basın açıklamasının ardından Patrik Bartelemous’un bir ağaca asılan kuklası yakıldı. Polis, grubun Fener Rum Patrikhanesi’ne yürümesine ise izin vermedi. Bazı göstericilerin polise taş atması üzerine arbede çıktı.

Polisin göz yaşartıcı ve biber gazıyla karşılık vermesi üzerine ortalık karıştı. Frup polise taş atmayı sürdürdü. Polisin attığı gözyaşartıcı bombaları da geri atan göstericilerden bazıları yoldan geçen araçları durdurup üzerine çıkarak araçlara ve çevreye zarar verdi.

Polisin müdahalesiyle göstericilerin bir kısmı ara sokaklara kaçarak, bir kısımda bir süre daha olay yerinde bekledikten sonra dağıldı.

Yorumlar kapatıldı.