İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKTİF GENÇLERİ EĞİTMEK İÇİN

“Gençlere Hukuki ve Sosyal Destek” Merkezi, dün ve bugün Avrupa Komisyonu İnsan Hakları Mkz. ile işbirliğiye, STÖ temsilcileri için, İnsan hakları ve Temel Özgürlükler Avrupa Konvansiyonu 8-11. Maddelerine ilişkin eğitici bir seminer düzenledi.

Seminerde; Konvansiyonun uygulanmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin rolü, STÖ’lerin Ermenistan’da Konvansiyonun uygulanmasındaki rolü ve Konvansiyonun yukardaki maddelere ilişkin ölçütleri, mevzuat ve Ermenistan pratiği tartışıldı.

Seminere Avrupa Komisyonu, Ermenistan Başsavcılığı ve Yagıtaydan uzmanlar davet edilmişlerdi. Ermenistan İnsan hakları Ombudsmanı Larisa Alavertyan Ermenistandaki STÖ’lerin Konvansiyonun uygulanmasındaki rolüne ilişkin açılamalarda bulundu ve demokrasinin istikrara kavuşmasında aktif toplumun öneminden bahsetti. Ülkede yaklaşık 3100 Toplumsal kuruluşun 60’dan fazlasının insan haklarını savunma, 500’den fazla benzer kuruluşun tüzüğündeyse, geniş toplum katmanlarında eğitsel ve denetsel işlevler gerçekleştirme ve ulusal mevzuatı uluslararası mevzuata uyumlaştırmaya destek amaçlarının yer aldığını ifade etti L. Alavertyan.

Ermenistan Kültür ve Gençlik Meseleleri Bakan Yard. Lilit Asatryan, genç çevrelerde benzer seminerlerin düzenlenmesini önemsediklerini kaydetti ve gençeri aktif-araştırmacı inisiyatif kullanan ve nispeten pasifler olarak değerlendirildiğinde, benzer etkinliklerin herkesi aktif gençler haline getireceği yönünde umudunu kaydetti.L. Asatryan “ülkenin geleceği gençlerde” diyerek sözlerini tamamladı.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.