İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatanını seviyormuş

Türklere ‘barbarlar’ diyen, Yunan halkını Küçük Asya’yı geri almak için birleşmeye çağıran Yunan Ortodoks Kiliseleri Başpiskoposu Hıristodulos, Hürriyet tarafından ‘Başpsikopat’ olarak tanımlamasına karşı çıktı.

Hıristodulos, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, ‘Sadece vatanını sevdiğini, bunun ise psikopatlık olmadığını’ savundu.

ANILARINI KORUYORMUŞ

Başpiskoposluk Basın sözcüsü Epifanios İkonomou, Hıristodulos’un ‘Kutsal meleklerin kanatları üzerinde Ege’yi geçip Küçük Asya’yı alacağız’ sözlerinin ardından Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan haber üzerine yaptığı açıklamada, ‘Tanrı aşkına bu ülkede tarihi anıları korumak isteyen insanlar psikopat mı’ diye konuştu. Sözcü, ‘Tam aksine bu insanlar vatanlarını seven ve tarihi unutmayan insanlardır. İşte böyle bir insan ve böyle bir şahsiyet de Başpiskopos Hıristodulos’tur’ dedi.

Türkler için ‘güruh’ demişti

YUNAN Ortodoks Kiliseleri Başpiskoposu Hıristodulos, geçen hafta Kuzey Yunanistan’da bir kilisede yaptığı ve Türkiye’de tepkilere yol açan konuşmasında şöyle demişti:

‘Temelde saf ve iyi kalpli olan bir millet olan Türkler fanatik bir liderliğin etkisiyle kontrolden çıkıyorlar ve bir güruha dönüşüyorlar. İçgüdüleriyle hareket ediyorlar ve tutkularının esiri oluyorlar. Ne yaptıklarını bilmeden masum insanlara karşı kötü davranıyorlar ve şuç işliyorlar. Türklerin kötü şanslarının tek sorumlusu liderleridir. Türk devletinin barbarlığı, insan haklarını ihlal etmesi sonunda Türk halkı da mağdur oldu. Devrimciler korkunç Türk hapishanelerinde çürüyorlar.’

Yorumlar kapatıldı.