İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radyo Oluşturma Kurulu Açıklaması

Radyo oluşturma kurulu, Mart 2004 tarihinde Ermeni Patrikhanesi’nde Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretlerinin riyasetinde ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı yönetim kurulu başkanı Setrak Tokat’ın başkanlığında, Ermeni toplumunun değişik kesimlerinin (Vakıflar, Danışmanlar, Hukukçular, Basın yayın, Gençlik organizasyonları, Siyasi parti üyeleri ve ilgili kişiler) katılımıyla yapılan, “Ermenice yayın yapan bir radyonun hayata geçirilmesi konulu” toplantıda sağlanan mutabakatla alınan karar üzerine Patrik Hazretleri tarafından seçilen üyelerle 1 Haziran 2004 tarihinde kurulmuştur.

Kurul, ilk olarak Ankara’da RTÜK ile görüşmüştür.

Bu arada düzenli olarak yaptıkları toplantılarda, kendi çalışma prensiplerini, görev ve icraat alanlarını tespit etmiş, sözcülüğüne Av. Sebu Aslangil’i seçmiştir.
Aynı zamanda, çalışmalar hakkında Ermeni toplumuna periyodik olarak bilgi verme kararı alınmıştır.

Kurul, radyo oluşumuyla ilgili şirket, frekans tahsisi, finansman, yayın ve ilgili tüm temasları yürütmeyi hedeflerken, bu konularda önceki veya geliştirilecek tüm fikir ve çalışmalardan faydalanmayı istemektedir.

Çağdaş yaşamın bir gereği olan bu radyo, tabii ki Ermeni toplumunun sahiplenmesi ve desteklemesi ile vücut bulacaktır.

Konu ile ilgili her türlü bilgi alışverişi, soru ve katkılarınız için aşağıdaki telefon, fax numaralarından ve e-mail adresinden kurulumuza ulaşabilirsiniz. 30 Temmuz 2004.

Tel.: 0212 224-0071 Av. Sebu Aslangil

Fax : 0212 247-5003

E-mail: sake@refarm.com.tr

Yorumlar kapatıldı.