İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Hazretleri Elazığlılara Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretleri dün 11 Ağustos 2004 Çarşamba saat 20:00’de Elazığ’daki Ermeni cemaatiyle telefonla irtibata geçerek saat 18:48’deki depremde kentteki 38 haneli Ermeni cemaatinde herhangi bir yaralı veya hasar olmadığını öğrendi.

Elazığ cemaatinin ileri gelenlerinden Sarkis Utaşyan, Yeprem Alış ve Samuel Fırat ile ayrı ayrı görüşen Patrik Hazretleri, cemaat üyelerine ve tüm Elazığlılara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verdiği bilgiye göre, saat 18.48’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Kürk köyünde bir evin duvarının yıkılması sonucu Eco Yüksel adlı vatandaş öldü, üç kişi yaralandı. Yaralılar Elazığ’daki hastanelerde tedavi altına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü, PTT binası ve lojmanlarının hasar gördüğü depremde Düzbahçe köyünde altı evin ağır hasar gördüğü, caminin de yıkıldığı belirtildi. Yetkililer ayrıca ilçe merkezinde bulunan Sanayi Mahallesi’nde bir, Kösebayır köyünde iki, Yedikardeş köyünde de 1birevin hasar gördüğünü kaydettiler. İlçede deprem korkusu yaşayan vatandaşlar evlerine girmekten çekindikleri için uzun zaman sokaklarda bekleyişlerini sürdürdüler.

Patrik Hazretleri, yaşamını yitiren vatandaşımıza mağfiret, ailesine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

Yorumlar kapatıldı.