İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Basın Sözcüsü Hürriyet Gazetesini Bilgilendirdi

Hürriyet Gazetesi editörü Ertuğrul Özkök, 11 Ağustos tarihli başyazısında, ibadethanelerden alınmak istenen elektrik parası konusuna değinerek, Hahambaşı İshak Haleva’nın başvurusuyla sorunun çözülmek üzere olduğunu iddia ediyordu.

Türkiye Ermenileri Patrikliği Basın Sözcüsü Av. Luiz Bakar, Ertuğrul Özkök’e yazdığı mektupla konu hakkında kendisini bilgilendirdi. Mektubun içeriği şöyle:

‘Sayın Ertuğrul Özkök

’11. Ağustos 1004 tarihli başyazınızda, Müslüman olmayan vatandaşlara ait ibadethanelerin (Kilise ve Sinagog) elektrik parası ödemesi gerektiği konusunda Tedaş’ın ısrarlarına karşı Musevi cemaati yetkililerinin girişimi üzerine bir çözüm yoluna gidilmeye başlandığını söylemektesiniz.

‘Oysa, Kilise ve Sinagoglara ait elektrik parası sorunu 19 Ocak 2002 tarih ve 24645 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4736 sayılı yasa ve 12.04.2002 tarihli ve 2002/4100 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile zaten çözülmüş olup, ibadethanelerin (cami, mescit, kilise, havra, sinagog) 2002 yılından itibaren elektrik enerjisi yıllık giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığının takip eden yılı bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanması kararlaştırılmıştır.

‘Ne yazık ki ibadethaneler arasında hiçbir ayırım gözetmeyen bu yasa ve kararnameye rağmen sene başından beri, Ermeni cemaatine ait ibadethanelere Tedaş tarafından faturalar gönderilmekte, buna karşın kilise vakıf yöneticileri tarafından ilgili yerlere başvuruda bulunulup yasa ve kararname hatırlatılmaktaydı.

‘Bugünlerde ise kiliselerimize büyük bir kısmına elektriklerinin kesileceğine dair ihtarlar gelmekte hatta Ortaköy Ermeni Kilisesi’nin elektriği de kesilmiş bulunmaktadır.

‘Konuya karşı göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım.

‘Ermeni Patrikliği Basın Sözcüsü

‘Av. Luiz Bakar’

Yorumlar kapatıldı.