İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özgürlük Anıtı yeniden ziyarete açıldı

4 Ağustos 2004 — New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve çok sayıda ziyaretçinin katıldığı tören için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ABD’nin ön önemli simgelerinden Özgürlük Anıtı, yaklaşık 3 yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı. Özgürlük Anıtı’nın açılış töreni, terör uyarıları ve bazı finans kuruluşları için alarm seviyesinin turuncuya çıkarılmasına rağmen zamanında yapıldı.

Törene katılan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bunun ABD’nin temsil ettiği değerlere ve Özgürlük Anıtı’nın simgelediği anlama yakışır bir tavır olduğunu söyledi. Bloomberg, “Böyle bir tören için bugünden daha uygun bir gün olamazdı. Tüm dünyaya vurgulayarak söylüyoruz. Burası Amerika, Amerikalılar güçlüdür ve Amerikalılar özgürlüğüne değer verir” diye konuştu.

16’NCI KATA KADAR AÇIK

Tören için, anıtın bulunduğu Özgürlük Adası ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ziyaretçiler, yeni teknoloji ürünü bomba detektörleri ve bomba uzmanı köpeklerle arandı.

11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik nedeniyle kapatılan Özgürlük Anıtı’nın 16’ncı kata kadar olan bölümleri ziyaretçilere açıldı. Diğer bölümlerse güvenlik düzeyi yeterli olmadığı gerekçesiyle kapalı kalmaya devam edecek.

Yorumlar kapatıldı.