İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irak’ta kiliseler hedef

Bağdat’ta dört, Musul’da bir kilise eşzamanlı intihar saldırılarıyla vuruldu. En az 15 kişinin öldüğü saldırılarda bomba yüklü araçlar kullanıldı.

ÇOĞU Bağdat’ta olmak üzere 800 bin Hıristiyan’ın yaşadığı Irak’ta Pazar ayini kana bulandı. Başkent Bağdat’ın en büyük kiliselerinden El Dura’nın da aralarında olduğu beş kiliseye düzenlenen saldırıların ilki Karada’daki Ermeni Kilisesi’ne yönelikti. Birkaç dakika sonra ikinci bomba yüklü araç Katolik Kilisesi’nde patladı. El Dura’da ayine katılan kalabalık dağılırken patlayan üçüncü bomba etrafı savaş alanına çevirdiği sırada, kentin Doğu’sundaki Keldani Kilisesi’nde en güçlü patlamanın gerçekleştiği öğrenildi. 15 dakika sonra da Musul’daki, Mar Polis Kilisesi önünde bomba yüklü iki araç havaya uçtu.

Sadece Keldani Kilisesi’nde 10 kişinin öldüğü, ölü sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilen diğer saldırılarda da en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarcasının yaralandığı açıklandı. Saddam Hüseyin’in 2003 Mart ayında devrilmesinin ardından Hıristiyanlara yönelik ilk saldırı olan eylemin, El Kaide’nin işi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar kapatıldı.