İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisi Kerry’i destekleyecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ermeni lobisini oluşturan kuruluşlardan Amerikan Ulusal Ermeni Komitesi 2 kasımda yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat aday John Kerry’i destekleyeceklerini açıkladı.

Komiteden yapılan açıklamada ‘ABD Ermenileri için tercih, John Kerry’den yana. Kerry, 20 yılı aşkın süredir ABD’de güçlü mücadele veren Ermeni toplumunun bir dostudur” denildi.

Bush hayalkırıklığı yarattı

Kerry’nin rakibi ABD Başkanı George Bush ise Ermeniler için büyük bir hayalkırıklığı olarak nitelendirildi.

Kerry 1990’da Senato Genel Kurulu’nda kabul edilmeyen sözde Ermeni soykırımın tanınması tasarısı lehine oy vermişti.

Kerry halen senato gündeminde bekleyen ve bu yasama yılında gündeme gelmesi öngörülmeyen, sözde soykırımın dolaylı tanınması yönündeki bir tasarının da imza sahipleri arasında yer alıyor.

ABD’de sözde Ermeni soykırımı için tazminat

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mahkeme, ‘New York Life İnsurance’ adlı sigorta şirketinin, sözde Ermeni soykırımında öldüğü iddia edilen Ermenilerin mirasçıları için toplam 20 milyon dolar ödemesini onayladı.

Karar uyarınca yaklaşık 11 milyon dolar, poliçe sahibi Ermenilerin belirlenecek mirasçıları için ayrılırken üç milyon dolar Ermeni yardım kuruluşlarına verilecek.

Geriye kalan para ise avukatların ücretleri ve mahkeme masrafları için kullanılacak.

Kararın ardından Ermeni tarafının avukatı davada meydana gelen bu gelişmenin, sözde soykırımının ‘bir ölçüde kabulü’ anlamına geldiğini savundu.

‘New York Life Insurance’ sigorta şirketi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde yaklaşık sekiz bin hayat sigortası poliçesi satmış, bunun yaklaşık 2 bin 400’ünü Ermeniler satın almıştı.

Yorumlar kapatıldı.