İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İbadethane yanında alkol satışında sınırlama kalktı

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu, ibadethanelerin 100 metre yakınındaki alanlarda açık alkollü içki satışı yapılama-yacağına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmelikte Değişikliğe gidildi. Söz konusu yönetmelik bir dönem uzun tartışmalara neden olmuştu.Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilileri, daha önce İçişleri Bakanlığı’nca çıkarılan bir Kanun ve buna ilişkin Yönetmelikler ile her türlü resmi ve özel okul bina ve tesisleri civarındaki açık alkollü içki satışına ilişkin 200 metre sınırının 100 metreye düşürüldüğünü hatırlattı. Kendilerinin ibadethaneler için de söz konusu mesafeyi 100 metreye indirmeyi düşündüğünü kaydeden yetkili-ler ancak daha sonra bu konudaki bütün yetkinin İçişleri Bakanlığı’na bırakılmasının kararlaştırılmasının daha uygun bulunduğun bildirdi.

YETKİ İÇİŞLERİ’NDE

İçişleri Bakanlığı bünyesinde illerde mülki amir başkanlığında oluşturulan komisyonların içki ruhsatlarını verdiğine dikkat çeken Tütün Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilileri, ‘Son derece objektif çalışan bu komisyonlar, her yörenin özelliğine göre belirli kriterler uyguluyor.

MESAFELER DEĞİŞECEK

Örneğin turizm yöresi olan Bodrum ile Hakkari için farklı mesafeler söz konusu olabiliyor. Bu nedenle biz ibadethanelerle ilgili sınırlamayı da kaldırdık ve bu konudaki inisiyatifi tümüyle İçişleri Bakanlığı’na bıraktık’ dediler.

Yorumlar kapatıldı.