İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SORUNLAR ÇOK, ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMA VE ZAMAN GEREKLİ

Millet Meclisi Başkanı Artur Bağdasaryan Kotayk eyaleti Yeğvart kent sakinleriyle gerçekleştirdiği buluşmada, önümüzdeki yıllarda sağlık ve eğitim alanında hissedilir değişiklikler olacağını, ülkenin 30 kentinin yolları ve 150 okulun onarılmış olacağını ve gazifikasyon konusunda çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Daha sonra kent sakinlerinin taşrada kültürel etkinlik, tarım ürünleri toptan pazarları, kimyevi gübreler ve tarım teknolojilerine ilişkin sorularını yanıtladı. Dondurulan mudi hesaplarına ilişkin olarak en azından sosyal desteğe en çok ihtiyaç duyan katmana hesaplarının geri ödenmesi konusuna ilişkin farklı siyasal güçler arasında görüş birliği oluşturulmaya sağlandığını kaydetti.

Yeğvart Kent Sağlık tesisinde, tesise bir ambulans aracı bağışlama sözü de veren Bağdasaryan daha sonra Çarentsavan Ermeni-İtalyan “Holani” İşletmesini ziyaret etti. İşletmenin ürettiği kadın iç çamaşırları İtalya’da, aynı işletmede üretilen spor elbiseleriyse Ermenistan’da satılmakta.

Ermenistan-Diaspora II. Gençlik Kongresine de katılan Bağdasaryan, eğitim alanında yapılan reformların gençlerin önüne yeni olanaklar açtığını, Diaspora gençlerinin anavatanda yaşamasını teşvik ettiğini ve gelecek yıl “Gençlik hakkında” yasasının kabul edeceğini belirtti. Çifte vatandaşlığa ilişkin olarak, konunun Anayasa reformu çerçevesinde ele alınacağını, gündemde askerlik ve seçme ve seçilmeye ilşkin sorunların tartışıldığını ifade etti.

Bağdasaryan Yeğvartlılar ve gençlerle olan buluşmalarında meselelerin çok ve çeşitli olduğunu, çözüm için çalışmak ve hissedilir sonuçlar için zamanın gerektiğini de sözlerine ekledi.

Nana Petrosyan

Yorumlar kapatıldı.