İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ülkücüler `Üç Kadın´ Konserini Engelledi

BİA (İstanbul) – Heybeliada’daki “Üç Kadın” konserinde bir grup ülkücü Kürtçe şarkı söylenmesini protesto ederek, konserin yarıda kesilmesine neden oldular.

Yeninur Ada, Sumru Ağıryürüyen ve Yasemin Göksu’nun solist olarak katıldığı “Üç Kadın” konseri, 13 dilde aşk türkülerinden oluşuyordu.

Adalılar, konseri sabote edenlerin fotoğraflarını çekti. Kaymakamlık olay üzerine soruşturma başlattı.

Olay üzerine görüşlerine başvurduğumuz, 22 Temmuz’da başlayan “1. Uluslararası Adalar Festivali” Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar “Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde attığı adımları hazmedemeyenlerin gösterdiği bu tepki, bizleri olduğu kadar Ada halkını da çok üzdü,” dedi.

“Türkiye’de çok-kültürlü yaşamın en güzel örneğini oluşturan Adalarda böyle bir olayın yaşanmasını en başta Adalılara saygısızlık olarak görüyorum. Emniyet güçlerinin konserin güvenliğini sağlayamaması ve bize ‘Siz de sadece Türkçe söyleyin’ denmesi çok üzücü. ”

Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’da ilgiyle izlenen etkinliklerden Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıslı sanatçıların açtığı ortak resim ve heykel sergisi 30 Temmuz akşamına kadar Büyükada Turing Kültür Evi’nde açık kalacak.

Türk, Yunan, Yahudi ve Ermeni sanatçıların katıldığı Büyükada konseriyle başlayan festival 30 Temmuz Cuma günü, “Ege’nin İki Yakasından Yazarların Buluşması” ve ardından Yunanistan’dan gelen Ross Daily grubunun İskele meydanındaki konseri ile sona erecek.

Saat 19.00’da Büyükada Kültür Evi’nde yapılacak olan yazarların söyleşisine katılacak olan Yunan şair ve ressam Emillios Eden tablolarını sergileyecek ve şiirlerini okuyacak. Cüneyt Türel, Eden’in şiirlerinin Türkçe çevirilerini, Tilbe Saran da Sait Faik’in ‘Sinarit Baba’ adlı öyküsünü seslendirecek. (ÖG)

Yorumlar kapatıldı.