İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnanılmaz Firar

Toygun ATİLLA Çetin AYDIN/İSTANBUL

Ermenistan uyruklu, azılı hırsız ve dolandırıcı Emili Parapoziam, sınırdışı edilmek üzere bekletildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün 24 saat kamera ile izlenen nezarethanesinin parmaklıklarını demir makası ile keserek kaçtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi kompleksinde meydana gelen müthiş firarda, Parapoziam ile aynı koğuşta bulunan El-Kaide bağlantılı 5 Çeçen’in kaçamamış olması ise yetkililerce şans olarak değerlendirildi.

İki gün önce meydana gelen müthiş firar, Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde nezarethane görevlisi demir parmaklıkların kesildiğini fark edince ortaya çıktı. Nezarethanenin parmaklıkları kesik olarak bulununca yapılan sayımda Emili Parapoziam’ın firar ettiği belirlendi. Yapılan incelemede parmaklıkların demir makası ile kesildiği ortaya çıktı. Parapoziam’ın, parmaklıkları kestikten sonra yaklaşık 3 metre aşağıdaki boşluğa atladığı, buradan da Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün altındaki otoparka çıktığı anlaşıldı. Parapoziam buradan da Emniyet binasını koruyan nöbetçilerin bulunduğu kapılardan ziyaretçi gibi geçip kaçtı. Polis, azılı hırsız ve dolandırıcı Parapoziam’ın geçen hafta Bayrampaşa Cezaevi’nden tahliye olduğunu bildirdi. Müthiş firar üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah’ın emri ile soruşturma başlatıldı. Parapoziam’ın 24 saat kamera ile izlenen nezarethaneden kaçışı ve içeriye demir makasının nasıl sokulduğunun belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. Firarın ardından Parapoziam’ın kestiği demir parmaklıklar kaynak yapılarak onarıldı.

Yorumlar kapatıldı.