İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atina’ya cami tartışması metropoliti kızdırdı: Barbarlığı bırakalım

Yunanistan’ın Yanya kenti Metropoliti Theoklitos, Atina’ya cami yapılmasına ilişkin tartışmanın “ayıp” olduğunu söyledi.

Theoklitos, Atina’da yayımlanan Ta Nea gazetesine Ortodoks mezhebinin 4 büyük patrikhanesinin üçünün İslam ülkelerinde, bir tanesinin de Kudüs’te bulunduğuna dikkat çekerek, Yunanistan Kilisesi’nin Atina’nın merkezi dahil, 4-5 cami yapılması için kendi arazilerinden yer vermesinin yerinde olacağını söyledi.

Atina’nın Peania semtinde yapılması planlanan İslam kültür merkezinin kent merkezinden oldukça uzak olmasına değinen Theoklitos, “İnsanlarımızın tanrılarına tapma ve ibadetlerini rahatça yapabilmeleri zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Gitmek ve dönmek için bir günlerini harcayacakları tek bir cami olmasındansa birkaç ibadet yerleri olmalı.” dedi. Theoklitos, “Hıristiyan Atina’da cami yapılmaması için yıllardır sürdürdüğümüz fanatik ve barbarca tavrımıza son vermeliyiz.” diye konuştu. Cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Arap ülkelerinden gelen binlerce kişi, ibadetlerini apartmanların daire ve bodrumlarına açtıkları 15’ten fazla mescitte topluca yapıyor. Ağustos ayında düzenlenecek olimpiyat oyunları çerçevesinde yapımı gündeme gelen caminin hâlâ inşaatının başlanmaması eleştiriliyor. Atina, aa

Yorumlar kapatıldı.