İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hukukî ve Malî Sorunlar

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 21 Temmuz 2004 Çarşamba öğleden sonra hukuk ve mali müşavirleriyle ayrı toplantılarda bir araya geldi.

Av. Diran Bakar, Av. Luiz Bakar ve Av. Setrak Davuthan’ın katıldıkları birinci istişarede, Türkiye’deki Ermeni toplumunun sorunlarını içeren dosya gözden geçirilerek, her sorun için ayrı bir durum tesbit raporunun ve çözüm önerilerinin hazırlanarak ilgili devlet birimlerinin dikkatine bir kez daha sunulmasına karar verildi. Hukukçular ayrıca yeni Vakıflar yasa taslağının hazırlık aşamasındaki çalışmalara katılmayı arzuladıklarını bir kez daha Vakıflar Genel Müdürlüğüne bildirecekler.

İkinci toplantıda ise Patrik Hazretleri Yeminli Mali Müşavir Yetvart Kovan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mihran Karakızyan ve iş adamı Sarkis Külegeç ile bir araya geldi. Patrikliğin mali durumu hakkında Patrik Hazretleriyle istişarede bulunan hesap uzmanları, tarihi patriklik binası ve külliyesinin restorasyonu nedeniyle Patrikliğin halen 332,000 US$ borcu, 2004 yılı Haziran sonu itibarıyle ise 190 milyar T.L. açığı olduğunu vurgulayarak gereken tedbirlerin alınmasını istediler.

Yorumlar kapatıldı.