İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan Erdoğan Fransa’ya gidiyor

18 Temmuz 2004 — Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ve Başbakan Raffarin’le yapacağı görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs, Irak ve Ortadoğu, Kuzey Afrika Projesi, transatlantik ilişkiler, Afganistan, Kafkaslar’daki son durum ve enerji başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Fransa’ya gidecek. Erdoğan, 3 gün sürecek ziyaretinin ilk gününde, Fransa Başbakanı Jean-Pierre Raffarin ve Fransa’da yaşayan Türkler ile bir araya gelecek.

CHİRAC’LA ÇALIŞMA YEMEĞİ

Erdoğan, ziyaretin ikinci günü olan 20 Temmuz Salı günü ise Fransız işadamlarının yer aldığı konferansa katılacak ve “Türkiye-Fransa: Etkili Bir Ortaklık İçin Yeni Perspektifler” konulu bir sunum yapacak. Başbakan Erdoğan, bu konferansın adından Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Chirac tarafından verilecek çalışma yemeğinin ardından Başbakan Erdoğan, Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Edouard Balladur ve komisyon üyeleriyle bir toplantıya katılacak.

FRANSIZ İŞADAMLARIYLA GÖRÜŞECEK

Erdoğan, bu toplantının ardından iktidardaki Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) Başkanı Alain Juppe ile görüşecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretinin son gününde, sabah kahvaltısında önde gelen Fransız işadamlarıyla bir araya gelecek. Erdoğan, kahvaltının ardından sırasıyla Sosyalist Parti Genel Sekreteri François Hollande, Millet Meclisi Başkanı Jean Louis Debre ve Fransız Demokrasisi için Birlik Partisi (UDF) Başkanı François Bayrou ile görüşecek.

İKİ İLİŞKİLER, AB VE KIBRIS KONUŞULACAK

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Chirac ve Başbakan Raffarin’le yapacağı görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs, Irak ve Ortadoğu, Kuzey Afrika Projesi, transatlantik ilişkiler, Afganistan, Kafkaslar’daki son durum ve enerji başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.

Başbakan Erdoğan, temaslarını tamamladıktan sonra aynı gün Türkiye’ye hareket edecek.

Yorumlar kapatıldı.