İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ZAMAN: Ermeniler, Erdoğan’ı protesto edecek

Fransa’da faaliyet gösteren Ermeni dernekleri, 19 Temmuz’da Paris’e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini protesto etmeye hazırlanıyor.

Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Konseyi, FRA Taşnaksutiun ve ADL Ramgayar dernekleri bir bildiri yayınlayarak Ermeni vatandaşlarını 20 Temmuz’da Paris’te ve Marsilya’da Erdoğan’a karşı düzenlenecek olan protesto gösterilerine katılmaya çağırdı. Dernekler, Erdoğan’ın üç gün sürecek Paris programını internet sitelerinde yayınlayarak Ermeni vatandaşlarını gösteri yapmaya davet ediyor.

Bildiride, Erdoğan’ın Türkiye’nin AB üyeliğine destek aramak için Fransa’ya geldiği belirtilirken “soykırım iddialarını reddeden bir Türkiye’nin AB’ye üyeliğini kabul edemeyiz. Türk başbakanın gözlerimizin önünde bir yanlış bilgilendirme ve halkla ilişkiler kampanyası yürütmesini kabul edemeyiz” şeklinde ifadeler yer alıyor. Ermeni dernekleri, aralık ayı yaklaşırken Ankara’nın Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirdiğine inandırmak için büyük çaplı bir propaganda kampanyası yürüttüğünü belirterek Ermenileri “Türkiye’ye hayır” kampanyalarına çağırıyor.

19 Temmuz’da üç günlük resmi bir ziyaret için Paris’e gelecek olan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Jean Pierre Raffarin, siyasi parti liderleri ve işadamları ile görüşmelerde bulunacak.

Yorumlar kapatıldı.