İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

WP: Ermenistan hızla yok oluyor

13 Temmuz 2004— Ermenistan’ın en çok göçü Rusya ve diğer eski Sovyetler Birliği üyesi ülkelere verdiğini belirten gazete, Ermenistan Hükümeti’nin nüfus sayımından çıkan rakamları şişirdiği yönündeki görüşe de yer veriyor.

Washington Post gazetesi, “Ermenistan’ın hüzünlü hikayesindeki kayıpta yeni unsur: göç” başlığıyla verdiği haberinde, Ermenistan’da yaşanan göç sorununu irdeledi. Gazete, doğal kaynaklardan yoksun, çökmüş Sovyetler’in endüstriyel altyapısına sahip ve yeni yeni toparlanmaya başlayan ekonomi karşısında birçok Ermeninin göçetmekten başka seneçeği kalmadığı yorumunda bulundu.

Washington Post’un haberine göre ülkelerinden göçeden Ermenilerin yüzde 80’ını Rusya ve diğer eski Sovyetler Birliği üyesi ülkelere gidiyor. Geri kalansa gelecek umutlarını ABD ile Batı Avrupa’da arıyor. Şu an yurtdışındaki Ermenilerin sayısının Ermenistan’da yaşayanlara göre çok daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

En son 2001’de yapılan nüfus sayımı ülkenin nüfusunun 3.2 milyon olduğunu gösteriyor. Ancak başta muhalefet partileri olmak üzere pek çok kişi, hükümetin, bu rakamı seçimlerden karlı çıkmak amacıyla abartığını savunuyor.

Uzmanlara göre ise, Ermenistan’ın nüfusu bugün 2 ila 2.5 milyon arasında değişiyor. Ülkede kalanların çoğunun çalışmıyor olması, nüfusunun yarısının emeklilik maaşı veya hükümetin yardımlarıyla geçiniyor olması da dikkat çekiyor. Ermeni yetkililer, şimdi göç eden nufüsu tekrar Ermenistan’a çekmenin yollarını arıyor.

Yorumlar kapatıldı.