İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Hazretleri Büyükdere Yönetici adaylarını kabul etti

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 1 Temmuz 2004, Perşembe saat 15.00’te, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde, Büyükdere Srpots Hripsimyants Kilisesi vakfı yönetici adayı olmayı arzulayan bir grup cemaat üyesini kabul etti.

Üstlenecekleri bu görev vesilesiyle Ruhani Önderimiz’in takdisini almak için Ruhani huzura çıkan adayların isimleri şöyle: Nurhan Ekserciyan, Jirayr Mestcyan, Manug Nurhad, Jirayr Setyan, Kevork Tekeyan, Rupen Uncuyan ve Vahram Zerunyan.

Patrik Hazretleri, konukların adaylığını tebrik ederek şöyle konuştu: “İnsanlarımızın şu veya bu kurumlarımızda görev alarak topluma hizmet etmek ve atalarımızdan bize kalan mirası korumakta istekli olmaları bizi her zaman duygulandırır. Bizi duygulandıran halkımızın bilinçli ve sağlıklı bir tutum sergilemesidir. Kiliselerimiz, okullarımız, derneklerimiz, Hastanemiz bu toplumun mallarıdır. İnsanlarımızdan zaman ayırabilenlerin bu hayır kurumlarımızın yönetim kurullarında en az bir veya iki dönem görev almalılar diye düşünüyorum.

Daha sonra Büyükdere Srpots Hripsimyants Kilisesi’den bahisle Patrik Hazretleri şöyle konuştu: “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerde halkımız kimlere görev verirse versin, hem Patrikliğimiz’in hem de toplumumuzun yeni yönetim kurullarından asgari beklentileri olacaktır. Büyükdere’de bugün 150 civarında Ermeni asıllı vatandaş ikamet etmektedir, ancak unutmamak gerekir ki bu sevimli kilise tüm İstanbul Ermenilerinin, yani yaklaşık yetmiş bin nüfusun, en çok sevdiği adak yerlerinden biridir. Halkımız Büyükdere Vakfı’ndan diğer vakıflardan da olduğu gibi düzenli olarak yıllık faaliyet raporunu ve mali raporunu açıklamasını arzu etmektedir. Öte yandan Büyükdere mezarlığının niçin bu kadar bakımsız vaziyette olduğunu herkes merak etmektedir. Yasaları göz ardı ederek kilisede maaşlı çalışanların sosyal sigorta primlerinin niçin hala ödenmediği yine merak konusudur. Tüm kurumlarımızın yönetim kurulları mer’i yasaları uygulamak için azami gayret göstermeliler. Buna aykırı davranmak dini hizmetle mükellef bir müesseseye yakışmaz. Dolayısıyla kimler seçimle işbaşına gelirse gelsin toplumun kendilerinden beklentileri bunlar olacaktır”.

Fotografta: Patrik Hazretleri Büyükdere Kilisesi Vakfı yönetici adaylarıyla.

Yorumlar kapatıldı.