İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AMERİKALI ERMENİ FİLM YÖNETMENİ SARGSYAN’IN `CAMERA OBSCURA´SI `ALTIN KAYISI´ FILM FESTIVALINDE

Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali uzun metrajli filmler yarışma kategorisinde Atom Egoyan’ın Ararat’ı (Kanada), Rober Keşişyan’ın “Aram” (Fransa), Hamlet sargsyan’ın “Camera Obscura” (ABD), Rober Gedikyan “Mari, Jon ve onun iki aşkı” (Fransa), Aleksey Muradov’un “Şçelber hakkında gerçeklik” (Rusya), Lutmia Sahakyants’ın “Arifede” (Ermenistan), Artur Aristakesyan’ın “Yeryüzünde bir yer” (Rusya) filmleri yer almakta.

Bugün Moskova Sinemasında ilk kez gösterilecek olan Hamlet Sargsyan’ın Camera obscura’sı 16 ülkede daha önce gösterilmişti.

Ermenistan’da doğan Hamlet Sargsyan, Leningrat Tiyatro, Müzik ve Sinema Enstitüsünde eğitim gördü. Onun “Yol” kısa metrajlı filmi 1989 yılında Leningrat Kisa Metrajli Filmlee Festivali’nde birinci olmuştu. 1990 yılında ABD’ye giden ve Holivut Columbia kolej’de eğitim gören Sargsyan “Konkret Drama” filmiyle Columbıa Film Festivalinde de birincilik ödülü aldı. 1996 yılında Amerkan Sinema Enst. bitiren Sargsyan, birkaç kısa metrajli film yanısıra; bale, opera, dramatik gösteriler de sahneledi.

Camera Obscura (Gizli kamera) yönetmenin ilk uzun metrajlı filmidir.

Ruzan Poğosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.