İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUS-ARJANTİN İŞADAMLARI FORUMU

Dünya Ermeni Kongresi (DEK) ve UNESCO iyi niyet elçisi Ara Abrahamyan, 2003 yılı Aralığında buenos Aires’te yapılan Rusya-Arjantin I. İşadamları forumunun Rus başkanıydı. Forumun ikincisi 23-25 haziran tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirildi.

Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov ve Arjantin dışileri bakanı Rafayel Belsan’ın da katıldığı forum sonunda Rusya Fed. adına Ara Abrahamyan ve Arjantin adına Karlos Bulgoroni bir çalışma anlaşması imzaladılar. İmza töreninde Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri İgor İvanov da hazır bulundu.

Arjantin dışişleri bakanı Rafayel Belsan, toplantı Rus tarafı başkanı Ara Abrahamyan’ı tekrar görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Abrahamyan için canlı efsane tabirini kullandı.

Aynı gün Moskova Arjantin elçiliğinde forum katılımcısı ve misafirlere bir sürpriz düzenlendi. Rus-Arjantin Dostluk ve İşbirliğini güçlendirmede katkısı bulunan DEK Başkanı Ara Abrahamyan, SSCB halk Sanatçısı İgor Moiseev ve Dünya 12. satranç şampiyonu Anatoli Karpov, Arjantin Devlet Başkanı adına Arjantin Cumhuriyeti en yüksek nişanı olan Mayski Ordeni “kamandor” derecesiyle onurlandırıldılar.

H. Kuşçuyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.