İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KRONOS DÖRTLÜSÜ ERİVAN’DA

Bugün Viyana’dan Erivan’a gelen ve 2003 yılında üyeleri “Musical American” tarafından “Yılın müzisynleri’ seçilen Kronos Yaylı çalgılar dörtlüsü bugün Opera Aram haçaduryan salonunda bir konser verecek.

1973 yılında kurulan ve repertuarında, kendileri için özel olarak hazırlanmış 450 eserin de yer aldığı Kronos dörtlüsü, Carnagie Hall, Sydney Opera Tiyatrosu, London- Barbican Centre, La Scala ve diğer tanınmış konser salonlarda her yıl 100’den fazla konserler vermekteler.

Ermeni Müzik Enformasyon Merkezi (EMEM) md. S. Rostomyan, Uluslararası Müzik Merkezleri Birliği üyesi EMEM’in “XXI. Yy’ın vaatleri” uluslararası müzik festivalinin Erivan’da 5. yıldır gerçekleştişrilmekte olduğunu ve festival kapsamında bu güne kadar; Londra Senfoni, Yuri Başmet, Moskova Virtiozları, piyanistler Aleksey Lubimov, Fransua Joel Tiole, kontrbasçı Stivın İserlis, İvan Moniget, David Garingas, Borodin yaylı Sazlar Dörtlsü ve Çilingiryan dörtlüsü gibi grupları ağırladığını belirtti.

“XXI. Yy’ın vaatleri” festivalininin beşincisi, Kronos’un bugün vereceği ve repertuarında Amerikan çağdaş kompozitörlerin eserlerinin yer aldığı konserle başlayacak.

Kronos’tan I. keman David Harrington Ermenistan’a gelene kadar, Ermeni müziğiyle ilgilendiklerini ve kompozitörler Avet Derderyan, Aşot Zohrabyan ve Dikran Tahnizyan’ın eserlerini repertuarlarına aldıklarını da hatırlattı.

Kronos dörtlüsü’nün konseri Avusturya havayolları, Tufenkyan, Inecobank, AGBU, Sayat-Nova Kompleksi ortak katkılarıyla gerçekleştirilmekte.

Melanya

Yorumlar kapatıldı.