İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´a dostluk çağrısı

Yıllar yılı soykırım iddiaları ile dünyayı meşgul eden, ve bir çok ülkeye de soykırımı tanıma kararı aldırmayı başaran Ermenistan’a Erdoğan’dan barış çubuğu uzatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ermenistan ile bağlarımız iplikle de olsa koparmak istemeyiz. O bağları koruyalım isteriz” dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin “Ermenistan ile ilgili ilişkileri nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusunu cevaplandırdı. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şunu açık bir şekilde ifade edeyim; biz her zaman (kazan) anlayışıyla sıkıntıları gidermek isteriz. Bunun için de barışı kendimize amaç edindik. Bu istikamette yürüyoruz. Komşularımızla da süratle dargınlıkları, kırgınlıkları gidermenin gayreti içindeyiz. Ama Ermenistan kaçıyorsa, biz Ermenistan’ın peşinden bir yere kadar koşarız. Ermenistan’a şunu da tavsiye ederiz; Ermenistan hala bu soykırımlarla uğraşacak olursa, bundan netice alamaz. Bırak bunu tarihçiler uğraşsın. Biz geleceğin dünyasını inşa ediyoruz. Yoksa yarın gelecek nesiller hayırla yad etmez.”

Erdoğan, şu anda Ermenistan halkının nasıl yaşadığının önemli olduğunu, buna bakılması gerektiğini ifade ederek, yıllar yılı Türkiye’nin de komşularıyla olumlu, bereketli münasebetler içinde olmadığını söyledi.

Bu nedenle Türkiye’nin kayıpları bulunduğunu, şimdi münasebetlerin gelişerek ticaret hacminin artmaya başladığını dile getiren Erdoğan, “Kendileri burada olumsuz düşünüyorlarsa, biz sadece olumlu düşündüğümüzü söylemeye devam ederiz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.