İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bush dini liderlerle bir araya geldi

NATO zirvesine katılmak üzere İstanbul’a gelen ABD Başkanı George Bush, buradaki temaslarına dini liderlerle bir araya gelerek başladı.

Bush, Hilton Oteli’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Fener Rum Patriği Bartholomeus, Ermeni Patriği Mutafyan, Hahambaşı İshak Haleva ve Süryani Ortodoks Metropoliti Yusuf Çetin ile görüştü.

Bush, görüşmenin sonunda gazetecilerin, ”bir mesajınız var mı” sorusu üzerine, farklı dinlere, inançlara sahip önemli şahsiyetlerle bir araya geldiğini ve onlarla ”mükemmel bir görüşme” yaptığını belirtti.

”Dini liderlerin Türkiye’nin en iyi yönünü temsil ettiğini” ifade eden Bush, Türkiye’nin siyasetinde laik ve inancında güçlü olduğunu kaydetti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ABD Başkanı George W. Bush ile dinin rolü üzerine konuştuklarını söyledi.

Bütün din adamı arkadaşlarıyla Başkan Bush ile dinin rolü üzerine konuştuklarını ve Türkiye’deki dini mozaikten bahsettiklerini dile getiren Bartholomeos, ”Başkan Bush, ‘Dini mozaik çok önemlidir, Türkiye’nin zenginliğidir. Bunun sürebilmesi için bütün dinlerin kendi din adamlarını yetiştirebilmeleri lazımdır. Yoksa bu mozaik, bu zenginlik yok olacak’ dedi” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.