İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MOSKOVA’DA `TRAGEDYA DİVANI´NIN 1000. YILINA ADANMIŞ BIR KONFERANS

23-24 Haziran tarihlerinde Moskova Maksim Gorki Dünya Edebiyatı Enstitüsü’nde, Narekalı Grigor’un “Tragedya Divanı”nın 1000. yılına adanmış iki günlük bir uluslararası konferans gerçekleştirildi. “Narekalı ve Ortaçağ manevi kültürü’ başlığını taşıyan konferans; Ermenistan Bilimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü, Rusya ve Yeni Nahcivan Ermeni Apostolik Kilisesi, Rusya Fed. Ermenistan Elçiliği’nün ortak gayretleriyle gerçekleştirildi.

Uluslararası konferansa tanınmış ortaçağ edebiyat uzmanları, ortaçağ edebiyat teorisyenleri, edebiyatçılar ve Narek uzmanları katılırken, akademisyen A. Kutelin yaptığı konuşmda Narekalı’nın, hem Ermeni, hem Ön Asya, erken Otaçağ Avrupası ve özellikle Bizans edebiyatı üzerinde çok etkili olduğunu, başka bir deyişle rönesans döneminin başlıca uyarıcılarından biri olduğunu söyledi.

İki günlük konferans sonunda katılımcılar, Narekalı üzerine yapılan araştırmaların ne kadar çok olursa olsun, O’nda hala keşfedilecek birşeyler bulunduğunu, her yeni neslin Narekalı Grigor’u kendince tekrar keşfettiğnin altını çizdiler.

Konferans sonunda Rusya Fed. Ermenistan elçiliği tarafından bir kabul resepsiyonu verildi.

Oskan Mamikonyan, Moskova

Yorumlar kapatıldı.