İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan: Gelin görüşelim

GÜVEN ÖZALP

STRASBOURG – Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye’den
özür beklentisini dile getirerek, önkoşulsuz müzakere çağrısı yaptı. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin ‘var olmayan ilişki’ diye nitelenebileceğini ve ‘soykırım’dan dolayı özür dilenmemesinin gölgesi altında kaldığını söyleyen Koçaryan, Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan tarafından blokaj altında tutulduğunu kaydetti.

‘Önkoşul öne sürmüyoruz’

Ermeni lider, Ankara’yla ilişkilerin düzeltilmesi için iki yol bulunduğunu, bunların pratik günlük ilişkileri başlatmak ve önkoşulsuz müzakere yürütmek olduğunu belirtti. Azerbaycan’ı “Türk-Ermeni ilişkilerini üçüncü ülkelerin şekillendirmesine izin verilmemeli” diye iğneleyen Koçaryan, “İşbirliğine hazırız ve önkoşulumuz yok. Olumlu sonuç elde edilebileceğini düşünüyoruz” dedi. AB’yle müzakerelere başlamak isteyen Türkiye’nin uyması gereken standartlara dair “Sınırın açılması ve iyi komşuluk ilişkisi önşart olmalı. Sınırı açmamak Türkiye açısından çıkmaz sokağa girmek olur” yorumunu yapan Koçaryan, Dağlık Karabağ sorunu için şöyle konuştu: “Müzakereye hazırız. Ancak bu petrol dolarlarıyla geçinen Azerbaycan’ın tek yollu çözüm dayatmasıyla olmaz.”

Yorumlar kapatıldı.