İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARTSAHBANK DAĞLIK KARABAĞ CUMHURİYETİNİN GELİŞİM AYNASI

Artsahbank A.Ş. Dağ. Karabağ. Cum. (DKC) başlıca finanskurumlarından biri olup, ülkenin stratejik öneme sahip birçkok projesini gerçekleştirmek yanısıra, bugün ülke ekonomisinde önemli yer tutan yurtdışı yatırım akışını da gerçekleştirmektedir.

Son yıllarda banka aktifleri hissedilir ölçüde arttı. Aktifler 2000 yılında 2,9 milyar dram iken, 2004 yılı ilk 4 ayı itibarıyla 16,3 milyar drama ulaşmış durumda. Banka sermaysi ise aynı şekilde 1 milyar dram iken bugün 2 milyar drama ulaşmıştır. 2003 yılında fiziki ve hukuki şahıslara verilen krediler 11 milyar dram, son 3 yılda ise toplam 27 milyar dram kredi tahsisatı yapılmıştır.

Geçtiğimiz günlerde, eski Karabağ Oteli’nin onarılan binasının bir bölümünde Artsahbank yeni idare binasının açılışı yapıldı. Açılışa DKC Devlet başkanı Arkadi Hugasyan, Başbakan Anuşavan Danielyan, Ermenistan MB Başkanı Dikran Sargsyan, Artsahbank baş hissedarları temsilcisi, banka idare kurulu üyesi Arden Selefyan, Meclis ve Hükümet üyeleri ve işadamları davetliydiler.

Banka İdare Kurulu Başkanı Kamo Nersisyan, başta başhissedarlarv Vartan Sırmakeş ve Hraç Gabrielyan olmak üzere DKC yönetimlerine, ve son yıllarda gösterdiği destek ve işbirliğinden ötürü Ermenistan MB’na şükranlarını ifade etti.

Ermenistan MB başkanı D. Sargsyan ve A. Selefyan birer kutlama konuşması yaptılar.

Artsahbank’ın faaliyetlerine ilişkin olarak yaptığı konuşmada, Karabağ’da bugün varolan %43.8 ekonomik büyümede Artsahbank’ın ağırlıklı rolü olduğunu kaydeden Arkadi Hugasyan, bankanın riskli kabul edilen bölgede çalşmasına rağmen üretken olduğunu, küçük ve orta çaplı işletmelerin gelişimine destek olduğunu söyledi. Ülkede bankacılığa ilişkin gerekli mevzuatın olmasından idari mercilerle banka arasında sorun yaşanmadığını belirten Hugasyan, Azerbaycan’ın ülkede yatırım yapan yabancılara olduğu gibi, Artsahbank’ın başarılarına da ters gözle baktığının altını çizdi.

Ermenistan MB başkanı Dikran Sargsyan, Artsahbank’ın son yıllardaki ekonomik göstergelerinin memnuniyet verici olduğunu, bankanın çalışma sahasının gelişmekte olduğunu ve Ermenistan’da da şubesi olduğunu belirtti ve kendilerini bankanın nicelik ve nitelik açısından üst düzeylere ulaşması yönünde sorumluluk üstlendiklerini kaydetti.

Arden Selefyan’sa Karabağ’ın riskli alanda sayılmasına rağmen pratikte burada hiçbir risk olmadığını ve ilerde Europay/ Master- Card sistemine üye olmak için gürüşümlerde bulunduklarını ve 2006 yılına kadar en az 4 uluslararası karta hizmet verme yönünde proje olduğunu söyledi.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.