İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail: Sabrımız tükeniyor

Gülcan Barut/Kudüs

22 Haziran 2004 — İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, “İsrail, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aleni eleştirilerine karşı cevap vermemekte kendini uzun süre tutamayabilir” uyarısında bulundu.

Geçen hafta Erdoğan’ın, Meclis grup toplantısında, İsrail’in yaptıklarının anti semitizmi yükselttiği yönündeki sözleri üzerine sert bir açıklama yaparak, Erdoğan’ı bölge gerçeklerini görmeye davet eden İsrail Dışişleri Bakanlığı, bu tür sözlerin Yahudilere zarar vermeyi amaçlayanları teşvik eder nitelikle olduğunu kaydetmişti.

‘İLİŞKİLERE ZARAR VERECEK NİTELİKTE’

Bu açıklamadan bir hafta sonra İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom da sesini yükselterek, Erdoğan’ın yorumlarının Türk-İsrail ilişkilerinin yapısına zarar verecek nitelikte olduğunu belirtti. İsrail parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde üyelere bilgi veren Şalom, iki ülke ilişkisinin olduğu gibi korunabilmesi için İsrail’in elinden geleni yapmaya hazır olduğunu da kaydetti.

Şalom, Ankara’nın, Tel Aviv’deki Büyükelçisini danışmalar için merkeze çekmesine karşın İsrail’in, danışmalar için kendi büyükelçisini Türkiye’den çağırmayacağını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.