İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EMEKTAR EĞİTİMCİ YERVAND BABAYAN ONURUNA

Tüm toplum güçleri ve Maşdots Koleji girişimiyle, 13 Haziranda yaklaşık 400 kişinin katıldığı Ermeni Apost. Kilisesi ABD Batı Diakosluğu Kalycıyan Salonunda; Eğitimci, Beyrut Vahan Tekeyan Okulu’nun uzun yıllar müdürlüğünü yapmış, ulus ve toplum adamı Yervan Babayan, doğumunun 90 ve eğitim yaşamının 70. yılı vesilesiyle onuruna bir gecede anıldı. Gece dini lider Başpiskopos Hovnan Terteryan himayesinde gerçekleşti.

Sunuculuğunu Garbis Ter Yeğiayan’ın yaptığı gecede, Demokratik Liberal Parti (DLP) resmi yayın organı “Nor or”un editörü yoldaş Vaçe Semercyan, 20’li yılların Halep Kilikyan Okulu’ndan ve 50’li yılların Beyrut Tekeyan Okullarından bahsetti. Babayan’ın bu dönemdeki DLP, Tekeyan Kültür Blğ., AGBU ve Ayntaplılar Birliğindeki çalışmalarından bahsedildi.

Gecenin sanat kısmına Markarida Şahinyan şarkı, Anahit Mardirosyan şiir ve Hovannes Şahbazyan şarkıyla katıldılar.

AGBU G. Kalifornia bölgesi Komisyonu Dönem başkanı yoldaş Vahe İmastunyan ve AGBU İdare Kurulu üyesi Sinan Sinanyan, Yervand Babayan’a AGBU teşekkür sertifikasını sundular.

Maşdots koleji Y.K. başkanı Dr. Donald Black, babayan’ı “onursal doktor” sıfatıyla onurlandırırken, DLP adına M.K. eşbaşkan Yervand Azadyan ve Bölge yönetim Bşk. Ara Aharonyan eliyle bir hatıra armağan sunuldu.Babyan için kapsamlı bir kitapçığın da hazırlandığı geceye, Başkan george Bush ve Kalifornia valisi A. Şvardzeneger de birer kutlama ayazısı yolladılar.

Babayan ailesi adına kızı prof. Silva Karayan bir teşekkür konuşması yaptı ve Ermeni dili, tarih ve kültürünün yeni metodlarla öğrenimini destekleyecek “Yervand Babayan Eğitim Fonu”nun doğumunu müjdeledi.

Bağpatrik Karekin II’nin de bir kutlama fermanı yolladığı gecenin kapanışını Başpiskopos Hovnan Terteryan yaptı.

DLP Merkez Divanı

Yorumlar kapatıldı.