İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YOLSUZLUKLA ULUSLARARASI DÜZEYDE MÜCADELE

10 yıldır, 100’den fazla ülkede yolsuzlukla ilgili çalışmalarda bulunan Transparency International (TI), Avrupa ve Merkezi Asya Toplantısı dün Erivan’da başladı. 3 gün sürecek toplantının amacı, Londra’dan Alma Ata’ya düşen coğrafi aralıktaki branşların çalışma deneyimlerinin aktarılması.

26 ülkeden davetli onlarca uzmanın katıldığı toplantıda Ermenistan Devlet Başkanı Danışmanı ve Yolsuzlukla Mücadele Kurulu üyesi Bakrat Yesayan “Ermenistan’da yolsuzlukla mücadele girişimleri” başlıklı bir tebliğ sundu. Yesayan tebliğinde, yolsuzlukla mücadelede bölgesel işbirliğinin önemini, ve toplum katında yolsuzluğun ulus mentalitesinin bir parçası olması görüşünün hakim olmasından ötürü toplumun rolünün altını çizdi.

TI Sekreteryası temsilcisi Nikloş Marşal, bölgede yolsuzlukla mücadelede azim ve gelecek gördükleri için toplantıyı Ermenistan’da düzenlediklerini, bu anlamda TI’nın yolsuzlukla mücadeleyi, demokratik reformlar ve dünya piyasalarına entegre olmada sağlam bir temel olarak gördüklerinin altını çizdi.

Nana Petrosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.