İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

LAS VEGAS’TA ERMENİ GENÇ İŞADAMLARININ BAŞARISI

Armenian Mirror Spectator haftalık gazetesinden Ed Friman, iki ermeni işadamının daha 30 yaşına gelmeden iş hayatında gösterdikleri başarıdan hayranlıkla söz ediyor.

Ara Çolakyan ve Sevak Martirosyan’ın başarı öyküsü 23 yaşında, gazinolarla yoğun bölgeye göç ederek, “Edvansd Metal Works” yüksek kalitede metal üretimi işine başlamalarıyla gelişiyor. Komputer ve elektronik düzeneklerin olduğu ortamda lazer ve hesap makineleri için metal parçalar üretiyorlar.

Onların geçmişleri de birbirine benzemekte. Her ikisi de AGBU Alek ve Mari manukyan Okulu’nda okumuşlar ve spora meraklılar. Rakip takımlarda yer aldıkları bir gün (1984) birbirleriyle kavgaya tutuşmış ve ceza olarak topluma faydalı iş yapmakla yükümlü kılınmışlar. Bu koşullardsa arkadaşlıkları gelişen Ara ve Sevak benzer ailevi kaderleri de paylaştıklarını farketmişler. Sevak 10 yaşında kaza sonucu annesini kaybetmiş, bir süre sonra da babası kalp krizinden ölmüş. Müziğe meraklı olduğundan kardeşi Seto’yla beraber geçimlerini temin etmek için hafta sonları bir müzik grubunda çalmaya, hafta içinde de kuyumcu işçiliği yapmış Sevak. Azimli çalışması sonucu çalıştığı kuyumcu dükkanının birinin müdürü olmuş. Ara ise New York’un tanınmış fotografçılarından olan babası Artur Çalakyan’ı 11 yaşında kaybetmiş. Mishigan Üniv. Okuduğu yıllarda Masco firması hukuk bölümünde staj yapmış.

Detroit’deki kuyumculuk piyasasının gerilemesi sonrasında Las Vegas’a taşınmaya karar veren Ara Ve Sevak burada metal parçaları üretmeye başlamışlar. Mizaç olarak Ara hareketli ve atak, tüccar psikolojisine sahip, Sevak ise daha ağır ve dengeli. Bu anlamda birbirlerini tamamlamaktalar. 2000 yılındaki iş başarısızlıklarından yılmayan Ara ve Sevak, işyerini fiziken büyüttüler ve yeni teknolojilere yatırım yaparak riske başvurdular.Zamanla üretimleri arttı talep ikiye ve üçe katlandı.

Şu anda Edvansd Metal Works iş hayatında gösterdikleri başarıdan ötürü, Nevada’da bir başarı sembolü olarak gösterilmekteler. Ara ve Sevak içinde bulundukları toplumda sagın birer girişimciler.

hazırlayan H. Dzulikyan

Yorumlar kapatıldı.