İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERİVAN KONYAK FABRİKASINDA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Erivan Konyak Fabrikasındaki (EKF) müdürlük görev süresini tamamlayan Pierre Larech bir basın toplatısı yaptı. Yaptığı açıklamalarda Larech, EKF’da bu yılın Mayıs ayı verileriyle üretimin 1.648.220 lt olduğunu ve bunun 2003 yılına kıyasla %13.35 artış ifade ettiğini, ihracatın hacminin korunduğunu ve bunun üretimin %93,45’ne karşılık geldiğini söyledi. İhracatın %82’sinin rusya’ya yapıldığını kaydeden Larech, Ermenistan’daki satışların 108,000 lt olduğunu ve burada %20 büyüme olduğunu söyledi. Normal konyak satışlarında artışın %6, brend konyaklarda %36,58 olduğunu ve bunun 480.000 lt’ye karşılık geldiğini de belirten Larech, EKF’nin ürünlerinin dünyanın 25 ayrı pazarına ihrac edildiğinin de altını çizdi. 2003 yılında gerçekleştirilen ilkler ise; Ermenistan’ın Berd kentinde EKF’nin bir üretim ünitesinin açılması ve Karabağ’dan üzüm alınması.

Gazetecilerin Perno Ricar’ın Karabağ’dan üzüm almasına Azerbaycan’ın protesto edip etmemesine ilişkin soruya, Larech, “Evet bir kez Azerbaycandaki Fransız elçiliği önünde” şeklinde yanıt verdi.

Ermenistan’dan memnun ayrıldığını ifade eden Larech 1 Hazirandan itibaren fiilen müdürlüğü Erve Karof’un gerçekleştirmekte olduğunu ve Temmuz itibaren tamamıyal yönetimi devralacağını söyledi. E. Karof 37 yaşında olup 1999 yılından bu yana Perno Ricar Grubunda, Finansal Yönetim sorumlusu olarak çalışmakta.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.