İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BEDROSYAN TİMİ DÜNYA TİMİNE KARŞI

Moskova Ararat-Hyatt Otelinde 9. Dünya şampiyonu Dikran Bedrosyan anısına “yüzyılın satranç turnuvası” başladı. Dünya timine karşımücadele eden Bedrosyan timini internetteki büyük satranç sayfaları Ermenistan veya Ermeniler timi olarak adlandırmakta. Bedrosyan timinde; garry kasparov, Vladimir Hagopyan, Rafayel Vahanyan, Smbat Lputyan, grosmaster Arşak Petrosyan ve damadı Peter Legon, Dikran Bedrosyan’ın öğrencisi Boris Gelfant yer almakta. Timin kıdemlisi ise Arşak Bedrosyan.

Açılış töreni öncesinde Kasparov ve Legon arasında şu ilginç diyalog geçer.

– Kasparov: Artık sen de mi Ermeni oldun?

– Legon: Evet en azından bir haftalığına.

Hatırlatalım Peter Ermeniceyi zatan konuşmakta, ve Ermenice bilgisini yeri geldiğinde kullanmaktan geri kalmamakta.

Dünya timinde ise Hindistan, Rusya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve İspanya şampiyonları veya en iyileri Vişnanatan Anant başkanlığında yer almakta. Kura gereği kasparov ve Anant final turunda karşılaşacaklar. Oyunlar ise Şeveningenyan usulünde olup, herbir grosmaster karşı timin tüm elemanlarıyla karşılaşacak.

Dün akşam saatlerinde Otelin “Haçaduryan” salonunda yapılan ilk tur karşılaşmalarında, farklı tarihlerde dünya şampiyonu olmuş Vasili Smislov, Boris Spaski ve Anatoli Karpov da hazır bulundular. Yapılan ilk karşılaşmalarda; Vahanyan-Bakro, Hagopyan-Valyeho berabere kalırken ilk zafer G. Kasparov’un Luk van Velii’yi 1-0 yenmesiyle kazanıldı, ancak Svidlerin Gerfand’ı yenmesiyle durum eşitlrndi. Ananad ve Lputyan karşılaşması bu satırlar yazılırken devam etmekteydi.

Yorumlar kapatıldı.