İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEVLET OTELLERE YILDIZ VE TURİST REHBERLERİNE LİSANS VERECEK

Ticaret ve Ekonomik Gelişme Bakan Yrd. Ara Petrosyan, dün Hükümet oturumunda Turizm için önemli bazı belge ve düzenlemelerin kabul edildiğini basına açıkladı. Böylece; otellerin kalite ölçülerini belirleme sistemi, kalite için başvuru prosedürü, kalite komisyonu oluşturulmasına ilişkin ilkeler belirlendi. Petrosyan;otellerin kalitelerini belirleme kıstaslarının belirlendiğini, buna göre otellerin kalitelerini belirleyecek olan yıldız için başvurunun isteğe bağlı olmakla beraber bunun birkaç yıl içinde zorunlu olabileceğini hatırlattı. Otellerin kendi kendilerine yıldız veremiyeceklerini

De kaydeden Petrosyan, halihazırda bu görevi yapacağını, özel sektörün bu konuda istikrara kavuşması ve büyük turizm şirketlerinin kurulması sonrasında bu işlerin onlara devredileceğini söyledi.

Turizm acente ve rehberlerine lisans verilmesine ilişkin düzenlemenin de kabul edildiği buna göre, 100 sorudan oluşan soru formuna yanıt verilmesi sonrasında süresiz lisans alınabileceği kaydedildi. Ancak lisans ihlalleri durumunda lisans iptallerinin de söz konusu olabileceğini hatırlatan Petrosyan soru formunda; Ermeni tarihi,coğrafya ve mimarisi, din ve diğer konularda sorular olduğunu söyledi. Lisans için bu konuda yüksek öğrenim görmüş veya kurslara katılmış kişilerin başvurabileceği de hatırlatıldı.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.