İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Misafir köşe yazarı: Garo Amca

Garo Mafyan

Bugün başkası söz konusu olsa katiyen yapmayacağım bir şeyi yapacağım.

Ve köşemi bir günlüğüne misafir yazar olarak Garo Amca’ya bırakacağım.

Garo Amca veya diğer adıyla Garo Mafyan’ı bu köşede misafir etmeye karar vermemin kısa tarihini de anlatmalıyım size.

Ben başından bu yana Pop-Star yarışmasını hiç kaçırmadan seyretmeye çalışıyorum.

Bu gayretimin tek nedeni de Garo Amca’ydı. Onu anlamaya, çözümlemeye karar vermiştim ilk günden beri.

Çalışmalarım da halen sürüyor ve aslına da bakarsanız onu çözümleme çabamda başarısız olacağıma da çoktan karar vermiş durumdayım.

Mevlana hayatta olsaydı ve Pop-Star’ı izleseydi o bile Garo’yu anlayamaz ve ‘Be kardeşim insan her insanı eşit düzeyde ve aynı yoğunlukla sevebilir mi? Bir insan bu kadar da karşılıksız sevgi saçabilir mi? Sen ebleh misin? Pes doğrusu yani derdi.

Açıkça söylemek gerekirse Garo ağzını açar açmaz ben tüm insanlığa derin bir nefretle dolmaya başlıyordum. Çünkü onun tüm insanlığı sarmalayan sevgi yoğunluğunu dengeleyecek bir nefret duygusunun da bu dünyada mutlaka bulunması gerektiğine karar vermiştim.

Nasıl ki Garo sadece tek bir insana yönelik sevgi ifade etmekle yetinmeyip tüm insanlığı kucaklıyorsa, ben de sadece Garo’dan nefret etmekle yetinmeyip nefretimi tüm insanlığa yaymakla bu badireyi atlatabileceğimi düşünüyordum.

İşi o noktada kesip bu yazıyı da artık yazmamaya karar vermiştim.

Ancak bir gün Garo ‘Sevgili Milangaz ve Sevgili İpragaz’ gibi inanması son derece güç, abukluk düzeyi içeren bir cümle de etti.

İşte bu cümleyi de duyduktan sonra onu bu köşede misafir etmemin kaçınılmaz olduğunu da anladım.

İşte Serdar Amca yerine Garo Amca’nın mektup cevapları.

(Önemli not: Garo Amca bu mektupların her birine cevap yazarken sürekli olarak sevecen bir şekilde gülümsemiştir. Su içmek için ara verdiğinde bile gülümsemesini sürdürmüştür)

* * *

Rumuz: Orta Doğu

Soru: Garo Amca. İsrail- Filistin anlaşmazlığı konusunda düşüncelerin nelerdir?

Cevap: (Sevecen bir şekilde gülümseyerek) Sevgili Orta Doğu. Hem Şaron hem Arafat, ikisi de bizim çocuklarımız. Onların ikisini de ben çok seviyorum. Kucaklıyorum onları. Gerçi arada bir yaramazlıklar yapıyorlar ama ben bunu onların içlerinde kalmış çocukluk heyecanlarına yoruyorum. İnanıyorum ki, bu iki güzel insan, içlerindeki o insan sevgisiyle kucaklayacaklardır birbirlerini. Onları tekrar sevgiyle, kucaklıyorum ve diyorum ki, çocuklarımız yolunuz açık olsun.

* * *

Rumuz: ABD

Soru: Sevgili Garo Amca. ABD başkanlık yarışı hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: (Sevecen bir şekilde gülümseyerek) Sevgili ABD. Biz yine seçim akşamı çok üzüleceğiz. Ve belki de, hayır hayır belki değil kesinlikle de ağlayacağız o akşam. Çünkü halk, oyunu o gün verecek ve bu iki çocuğumuzdan bir tanesi o gün başkan olma hayaline elveda diyecek. Ancak biz elveda diyecek çocuğumuzu da ilerde çok büyük başarıların beklediğini bileceğiz ve onun da bizim sonsuz sevgimizi hep yanında hissedeceğini bilecek mutlu olacağız. Açıkça söylüyorum ve bunun da herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Ben George Bush çocuğumuzu da, John Kerry çocuğumuzu da aynı şekilde içten seviyorum.

O gece seçim sonuçlarını hiç izlemek de istemiyorum çünkü bileceğiz ki çocuklarımızdan bir tanesi üzülecek ve bu da bizi daha da üzecek.

* * *

Rumuz: Aşk

Soru: Sevgili Garo Amca. Jennifer Lopez ve Ben Affleck aşkı hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: (Sevecen bir şekilde gülümseyerek) Sevgili Aşk. Ben bu iki çocuğumuzu da daha birbirlerini tanımamışken, ayrı ayrı da çok seviyordum. Sonra bir ara evlenecekleri haberi çıktı, onlara duyduğum sevgi iki katına çıktı. Yani toplamda dört misli sevdim onları. İki misli Jennifer’i iki misli de Ben’i sevdim. O iki çocuğumuzu da kucaklamak istedim sevgiyle. Sonra ayrıldılar ama benim sevgim de tükenmedi. Buradan onlara seslenmek ve ‘Çocuklarımız ikinizin de yolu açık olsun, hep mutlu olun ve daha da önemlisi insanlığı sevin’ demek istiyorum. Sevgimiz hep onlarla kalacak. Hatta bu sevgiyi istemeseler de o onlarla kalacak çünkü ben karşılıksız severim.

* * *

Rumuz: Sağlık

Soru: Garo Amca. Sizce AIDS mi yoksa kanser mi daha tehlikeli?

Cevap: (Sevecen bir şekilde gülümseyerek) Sevgili Sağlık. Bence ikisi de öyle abartıldığı gibi fazla tehlikeli değil.. Onlara haksızlık da yapılıyor ama ne yapalım sevgili dünyamız bazen böyle oluyor işte. İkisi de biz sevgili insanlık aleminin birer parçası ve biz de bazen parçamız haline gelen bu ikisini de sevmeyi bilmeliyiz. Onlar da bizim çocuklarımız sayılır ve biz derin sevgiyle onlara da kucak açmayı başarmalıyız.

* * *

Rumuz: Nefret

Soru: Garo Amca. Herkesi ve hatta tüp gaz gibi maddeleri bile eşit derecede ve aynı yoğunlukla seven ve bunu da gülerek ifade eden bir adam nefret uyandırmaz mı? Sizden sadece bu nedenden dolayı yoğun olarak nefret eden bir insana nasıl davranırdınız?

Cevap: Sevgili Nefret. Benden sırf sevgiyle nefret eden bir çocuğumuz da varsa hiç önemli değil ona da kucak açarım. O çocuğumu sırf kendisi bir küçük yanlış içinde diye dışlamam. Onu da severim. İnsanlık aleminin diğer fertleri gibi onun da aslında içinin sevgiyle dolu olduğunu ama bunu ifade etmekte zorlukları olduğunu bilirim. Ve o çocuğumuza da kucak açıp sevgi vererek onun ruhunun derinliklerindeki sevgiyi de dışarı çıkarmaya çalışırım. Bunu yaptıktan sonra da o çocuğumuza arkadan el sallar ve ‘Çocuğumuz yolun çok açık olsun, sevgiyle dolu ol ve mutlu ol ‘diye bağırırım.

Yorumlar kapatıldı.