İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baykal: Anadilde yayın devlet eliyle olmamalı

RADİKAL – ANKARA – CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anadilde yayının devlet eliyle yapılmasına karşı çıktı. Baykal, partisinin dünkü grup toplantısında şu mesajları verdi:

Sahiplerine bırakın: Anadilde yayın, saygınlığını ve ciddiyetini kaybetti. Göstermelik, birilerini tatmin etmek adına yapıldı.

Bir defa ilk yanlış bu işe devletin karıştırılmasından geliyor. Herkes kendi anadilini kullanabilir, bu bir hak. Buna gerçekten ihtiyacı olanlar yerine, devlet kendisi ‘Ben yaparım’ derse, anlamsız bir gösteriş içine girmiş olur. Yapılması gereken şey, bu işi sahiplerine bırakmaktır. Dogmaların kırılması açısından önemlidir. Anadil yayınının bir müsamere havası içinde sürdürülmesi doğru değil. Devlet, parasını hiçbir etnik grubun kendi ihtiyacı için harcayamaz.

‘Alo emekli’ hattı: Hükümet, SKK ve Bağ-Kur emeklilerinin 300 milyon liralık haklarını vereceğini ilan etmeli. Eğer bu konuda bir adım atılmazsa derhal ‘alo emekli’ hattı diye bir düzen oluşturacağız.

Tüpraş: Tüpraş’ta sürpriz yok. Defalarca biz bunun ayrıntılarını ortaya koyduk.

Bunları göre göre yolunuza devam edeceksiniz, ‘Ben iktidarım, yaparım’ diyeceksiniz. Hukuk ve yargı unutulacak. Sonra yargı ve yargıçlara saldıracaksınız. Tüpraş’ta alınan karar çok açık. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en gözde tesisinin adresinde bulunmayan şirketlere alelacele verilmesi elbette mümkün değil. Yargıçlar görevini yaptı.

Kurumlar işgalde: Türkiye’de kurumları işgal etme ve ele geçirme çabası aralıksız sürüyor. Sayıştay’ı ele geçirmek için götürülen planlama adım adım hayata geçiriliyor. Bütçe Komisyonu Başkanı’nı göreve çağırıyorum. Sayıştay’dan 26 Ocak’ta gelen listenin gereğini hemen yerine getirin.

Vehbi’nin kerrakesi: Bu hükümet kalkınma için duble yollara büyük önem vermişti. Şimdi Vehbi’nin kerrakesi ortaya çıktı. Devlet Denetleme Kurulu raporlarında normal yolların kilometresi 1.1 milyon dolarken, duble yolların kilometresinin 3.1 milyon dolara çıktığı yazıldı. Bu, yapılan keşif artışlarıyla bu hale geldi.

Yorumlar kapatıldı.