İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EKSPRESS: II. ULUSLARARASI ERMENİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

BAKÜ, 03/06(BYE)— Tirajı günde 5 bin olan Ekspress gazetesinin 03 Haziran 2004 tarihli sayısında, Hazar Altay imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevirisi şöyledir:

Dünya Ermeni Asamblesi ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından ortaklaşa düzenlenen II. Uluslararası Ermeni Araştırmaları Kongresi Ankara’da yapıldı. İki gün süren konferansta, dünya Ermenilerinin özgürlüğü ve Ermenilerle diğer halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Ermenistan’da yayımlanmakta olan Azg gazetesinde konuyla ilgili olarak yer alan haberlerde, konferansın 140 katılımcıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, “Katılımcıların çoğu Türk Hükümeti tarafından davet edilmiş bulunuyor” denildi.

Konferansın açılış toplantısında bir konuşma yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bu konferansın Ermeni halkı için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Türkiye Ermenileri Derneği Başkanı A. Agan ise yaptığı konuşmada, Anadolu Türkleri ile Ermenilerin 10 yüzyıldan bu yana birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “halklarımız arasında herhangi bir tarihi anlaşmazlık bulunmuyor” dedi. Agan, Washington’da Anadolu Ermenileri Müzesi açıldığını da sözlerine ekledi

Yorumlar kapatıldı.