İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: Fransa´dan Türkiye´ye Ermeni Çelmesi

Fransa’da ana muhalefet konumundaki Sosyalist Parti’nin Genel Sekreteri François Hollande, AB’nin tam üyelik müzakerelerini başlatmak için, Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını tanımasının şart koşulması gerektiğini öne sürdü.

Fransız Haber Ajansı AFP’nin haberine göre, François Hollande, Sosyalist Enternasyonal üyesi Devrimci Ermeni Federasyonu Başkanı Murat Papazyan ile yayımladığı ortak basın bildirisinde, Türkiye’nin, sözde Ermeni soykırımını tanımasının, AB’nin tam üyelik müzakerelerini başlatması için bir koşul olarak değerlendirmesi gerektiğini savundu.

Sosyalist Parti Ermeni seçmene göz kırpıyor

Bildiride, sağ partilerin aksine, Sosyalist Parti’nin ilke olarak Türkiye’nin AB’ye üyeliğini desteklediği ve din farklılığını engel olarak görmediği ifade edildi. Sosyalist Parti’nin Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi yaptığı açıklama, Fransa’da Ermeni oylarını toplamaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriliyor.

Sosyalist Parti’nin dışişlerinden sorumlu temsilcisi Pierre Moscovici, geçtiğimiz ay Paris’te düzenlenen bir konferansta, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının Kopenhag kriterleri arasında yer almadığını kabul etmiş, ancak tanınmasının AB’nin tam üyelik müzakerelerini başlatmasını kolaylaştıracağını öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Chirac karşı çıkmıştı

Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında, sözde Ermeni soykırımının tanınmasıyla, Türkiye ile AB arasında bir bağ kurulmasına karşı çıkmış ve bu konunun Türkiye ile Ermenistan arasında olduğunu söylemişti.

Kaynak : NTV, CNN Türk

4 Haziran 2004 05:55

Yorumlar kapatıldı.