İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `YENİLİK HİSSEDİLECEK VE YENİ KALİTE VERECEK´

Ermenistan Yazarlar Birliği’nin(EYB) ikinci kez düzenlediği Genç Yazarlar Danışma Toplantısı 2 gün önce tamamlandı. Konuya ilişkin bilgi veren EYB Başkanı Levon Ananyan geçen yıl yapılan ilk toplantının amacın, genç yazarlarla tanışmak ve EYBçatısı altında toplamak olduğunu söylerken bu ikinci toplantıda genç yazarların güçlerinin birlerştirilmesi hedeflenmekte. Daha birkaç yıl öncesine kadar EYB’nin en genç üyesi 41 yaşında iken, geçen yıl 10’dan fazla genç yazar EYB üyesi oldular.

Genç neslin, yeni sözlerinin daha ilk zamanlarında olumsuz ve geleneksel kalıpların dışında olmakla beraber, edebi hayata yeni standart ve yeni bir dil de kazandıracaklarını belirten L. Ananyan, EYB’nin girişimlerinmden birinin de gençler için “Serund” Internet sayfası olduğunu, internet kalitesinin düşüklüğünden ötürü yerli gençlerin yankı göstermediği sayfaya, özellikle diaspora gençlerinden yankı geldiğini belirtti.

Toplantıya Karabağ ve Daiasporadan da gençler katılırken, EYB Başkanı Levon Ananyan, bu neslin batı etkisinde olmakla beraber, yeni olanın gelmekte olduğunu, zaman içinde değerlerini yerel olanla harmanlayarak kendisini bulacacağını, gelenek ve avangart’ın ideal harmanının oluşacağı yönünde iyimser olduğunu ifade etti.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.