İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: TRT´den Kürtçe yayına vize

TRT, üzerinde aylardır konuşulan, “farklı dil ve lehçelerde yayın” tartışmasına son noktayı koydu. Genel Müdür Şenol Demiröz, “farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilecekleri”ni söyledi. Demiröz, bu kararın yönetim kurulu ittifakıyla alındığını açıkladı.

TRT’nin Ankara’daki merkezinde basına açıklama yapan Genel Müdür Şenol Demiröz, söze Türkiye’nin değişik alt kültürleri buluşturan bir yelpaze, Türk kimliğinin ise, diğer alt kültürleri altında toplayan bir şemsiye olduğunu anlatarak başladı.

Türkiye’de değişik alt kültürlerin, Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyet’inde demokrasiyi güçlendirmek ve yaşatmak bilincinde olduğunu da söyleyen Demiröz, “TRT de bu bilinçle hareket etmektedir. Milli birlik ve beraberliğikorumak ve güçlendirmek için çalışmaktadır” dedi.

Demiröz, konuşmasının sonunda ise, merakla beklenen “farklı dil ve lehçelerde yayın yapılabilmesi”ne ilişkin kararı duyurdu. TRT Yönetim Kurulu’nun “tam ittifak ve oybirliği”yle aldığı kararı açıklayan Demiröz, “Tüm bu değerlendirmeler çerçevesinde, alt kültürlerimizi yansıtan yayınlar konusunda çalışma yapılabilmesi için, ortak karara varılmıştır. Yönetim kurulu’muz, farklı dil ve lehçelerde yayının olması için, ittifakla ve oy birliğiyle karar almıştır. Bölgesel zenginliklerimizi tanıtmak amacıyla yapılan programlara da yenileri eklenecektir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.