İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

internethaber: Ruhban değil militan yetiştirecekler

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Ruhban Okulu’nun açılması halinde, militan yetiştirilip Anadolu’ya yayılacağını söyledi.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması halinde, okulda militan yetiştirileceğini ve bu militanların Anadolu’ya yayılacağını ileri sürdü.

Yeniden Misak-ı Milli Dergisi’nin Konya Şubesi’nde düzenlenen, ‘Türkiye’de Misyonerlik Faaliyetleri’ konulu konferansta konuşan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, açılması gündeme gelen Heybeliada Ruhban Okulu’nda militan yetiştirilip, Anadolu’ya yayılacağını öne sürdü.

Erenerol, ”Yunanistan’da bir papaz okulu var, isteseler oradan öğrenci yetiştirip getirebilirler. Ama amaç papaz yetiştirmek değil. Orası onların Osmanlı’dan beri harp okullarıydı, orada militan yetiştiriyorlardı. Bu şekilde okulu tekrar faaliyete geçirip, Anadolu’nun her tarafına bu yetiştirdikleri papazları göndermeyi düşünüyorlar. Bu şartlar altında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin buna amin demesi mümkün değil. Ne yazık ki son günlerde yurt dışı baskılarıyla, Avrupa Birliği’nin ilerleme raporlarında, Amerika’daki din ilişkileriyle ilgili hazırlanan raporlarda devamlı ruhban okulu meselesi konu ediliyor. Resmen bir dayatma başladı bu konuyla ilgili olarak. Türkiye’nin baskılardan kurtulması için yetkililer okulu açmaya sıcak bakıyorlar” dedi.

Fener Rum Patriği Bortholomeus’un Türkiye’nin başına sorun olmaya başladığını savunan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erenerol, ”Bu adam sadece dine ihanet etmiyor. Ortodoksların hepsini satıyor ve aynı şekilde Türkiye’ye de çok büyük bir sorun olmaya başlıyor. Şu ana kadar kimse bu papaza sen ne yapıyorsun, ne yapmak istiyorsun diye soru soramadı. Son olarak emrivaki ile yurt dışından 6 tane metropolit getirdi. Onun görüşeceği en yüksek devlet memuru Fatih Kaymakamı’dır. Bırakın Fatih Kaymakamı’nı, İstanbul Valisi’ni bile kaleye almıyor. O direkt olarak ya başbakanla ya Dış işleriyle görüşüyor. O da mecbur olduğu için, sorunlarını birine açması gerektiği için. Yoksa görüştüğü ya Bush oluyor ya Schröder ya da Blair” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’UN 3’E BÖLÜNMEK İSTENDİĞİ İDDİASI

Erenerol, İstanbul’un bir Amerikan çetesi tarafından 3’e bölünmek istendiği iddiasında bulundu. Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde, bu olayın basına da yansıdığını hatırlatan Erenerol, şunları söyledi:

”Amerika’nın başındaki çetenin bütün istediği, İstanbul’un 3’e bölünmesi. Bir zamanlar 50 milyar dolar teklif etmişlerdi. İstanbul eğer 3’e bölünürse, daha rahat idare edilir düşüncesindeler” diye konuştu.

Son yıllarda yabancı dil öğrenilmesi için herkesin İngilizce’ye yönlendirildiğini belirten Erenerol, ”Sadece okullarda değil, mecliste bile milletvekillerine dersler veriliyor. Amaç, Türk insanının bilgili olması, lisanlar bilmesi değil. Yarın öbür gün efendiler emrettiğinde, biz köleler, onların emirlerini yerine getirirken konuştuklarını anlayalım diye. 100-150 kelimelik İngilizce öğrenmek için mecbur ediliyoruz. Din de aynı durumda. Onların bir tek dini var, bütün insanlığı o dine yönlendirmektedirler.”

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, konferansta son olarak, Trabzon’daki Pontus faaliyetlerine değindi. Yunanistan’ın organize ettiği ekipler tarafından yıllarca Pontus faaliyetleri yapıldığını, bunun önüne ise Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geçtiğini söyleyen Erenerol, ”Trabzon’daki Pontus faaliyetleri, Yunanistan’ın özellikle organize ettiği ekiplerce yıllarca yapıldı.

Meşhur bir yazar vardı, Yorgo Andiaris. Bir yıl içerisinde 47 kez Trabzon’a gidip geldi. Ancak 48. kez bizimkiler uyanmışlar, sen niye gidip geliyorsun diye sormuşlar ve ondan sonra da müsaade etmemişler. Ama o, birçok çocuğu kendi ülkesine götürüp devşirdi. Şu an Jandarma Komutanlığı’nda bazı yetkililer, bu konuya çok duyarlı davranıyorlar. Oradaki çalışmaların büyük bölümünün önü alındı” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.