İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN BANKACILIK KAPİTALİNDE 2 BÜYÜK YATIRIMCI

Ermenistan Bankalar Birliği’nin Cumartesi yaptığı kongrede Hükümet yetkilileri yanısıra tüm banka yöneticileri de hazır bulundular. Ermenistan MB başkanı Dikran Sargsyan geçen yıla ilişkin banka faaliyetlerinin başarılı ve başarısız yanlarını anlatan bir konuşma yaptı. Sargsyan, banka göstergeleri, kazanç, aktifler, kredili yatırımlar ve plastik kartlara ilişkin olarak verdiği bilgide tüm bu alanlarda büyüme olduğunu söyledi. Bankacılığın gelişimini

Engelleyen konulardan biri olarak banka kapitalinin reel sektörden kopuk olduğunu ve temel ekonomiye 25 milyar dram yatırım yapılabileceğini kaydetti. 2004/05 döneminde de Ermenistan bankacılığının büyüyüp rekabetin artacağını belirten Sargsyan, bunu bankacılık sistemine girmeye hazırlanan iki büyük bankaya bağladı ve onların başvurularuna ilişkin müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Banka ve Bankacılar Birliği (BB) faaliyetlerine ilişkin görüşüne başvurduğumuz BB başk. Samvel Çizmecyan, esasta MB başkanının değerlendirmeleriyle hemfikir olduğunu, ancak reel sektörle bankacılık arasındaki kopukluğun 4-5 bankaya ilişkin olduğunu, diğerlerinin yatırımlarının ise değişik sektörlerde yer aldığını kaydetti. Çizmeciyan BB faaliyetlerini de olumlu olarak yorumladı.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.