İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Hükümet anadilde yayın için bastırıyor

24 Mayıs 2004— TRT’nin anadilde yayına bir an önce başlayacağını söyleyen Gül, TRT Yönetim Kurulu’nun bu konuyu görüşmek üzere yarın toplanacağını açıkladı. Gül, gayrimüslimlerin mal edinmeleri ile ilgili sorunun ortadan kaldırılacağını Alanya ve Antalya gibi bazı bölgelerde ibadet ihtiyacının karşılanması için kilise açılmasına izin verileceğini bildirdi.

Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin geçen hafta yapılan toplantısından reformların büyük oranda tamamlandığı ancak uygulamanın yetersiz olduğu mesajı çıkmıştı. Bugün toplanan Reform İzleme Grubu, hem Ortaklık Konseyi kararlarını değerlendirdi, hem de Anayasa değişikliklerinin ardından yapılacak yeni yasal düzenlemeleri görüştü. Toplantıda, TCK, CMUK tasarısı, basın kanunu, terörle mücadelen doğan zararların karşılanması, yeni dernekler ve vakıflar kanunlarının Meclis tatile girmeden çıkarılması kararlaştırıldı.

ANADİLDE YAYIN

Dışişleri Bakanı Gül, Anadilde yayın konusunda TRT’nin bir an önce harekete geçeceğini söyledi. TRT Yönetim Kurulu’nun yarın toplanacağını bildiren Gül “Bu konuda bir karar alacaklar. Bize göre yeterli kanunlar çıktı, yeni bir üzenlemeye ihtiyaç yok. Ancak onlar oturup bir konuşsunlar bakalım” diye konuştu.

AZINLIKLAR

Toplantıda gayrimüslim azınlıkların durumu ve gayrimenkul edinmelerine ilişkin konular da görüşüldü. Gül bu konuda yeni kararlar alındığını açıkladı. Gül şöyle konuştu:

“Alanya’da, Antalya’da gayrimüslimlerin ibadet ihtyacının karşılanması ile ilgili karalar aldık. Kilise açabilecekler. Bunun önündeki idari ve yasal engeller kaldırılacak.”

Gül, Heybeli Ada Ruhban Okulu’yla ilgili olarak ise ayrı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.